Повишено търсене на кислородни апарати за долекуване на Covid-19 отчитат

...
Повишено търсене на кислородни апарати за долекуване на Covid-19 отчитат
Коментари Харесай

Повишено е търсенето на кислородни апарати за долекуване на ковид

Повишено търсене на кислородни апарати за долекуване на Covid-19 регистрират компании, даващи ги чартърен.

Доктор Гинка Киркова от Covid отделението на Първа градска болница в София, споделя че Делта вълната на вируса визира по-тежко пациентите.

„ Много по-голям % хора има, които изписваме с рекомендация да продължат кислородното лекуване вкъщи “, разяснява доктор Киркова.

Повече от месец търсенето на кислородни концентратори за долекуване в дома, се е нараснало доста. Това регистрира Яна Бухова, която е съветник в магазин за медицински консумативи:

„ Търсенето е повече, в сравнение с има машини. Трудно се намира “.

Често околните на пациенти с Covid-19 имат опасения дали биха се справили с апарата, споделя доктор Киркова. Кислородотерапията е целесъобразна, изключително за пациентите, които са прекарали вируса тежко.

„ Няма нищо ужасно в това болният да бъде на О2 в дома, примерно, за един-два месеца “.

Наемът на машина за О2 в домашни условия коства сред 150 и 200 лева месечно, предава БНР.  Задължително преди наемане е филтрите на апарата да се подменят. Това прибавя към сметката на клиента още към 30 лева

Концентраторите са по-добрият вариант от кислородната бутилка, тъй като не изискват зареждане. Използването на апарата зависи от процеса на възобновяване, само че от време на време той е дълъг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР