Повишено ниво на опасност от епидемиологичен взрив обявиха властите в

...
Повишено ниво на опасност от епидемиологичен взрив обявиха властите в
Коментари Харесай

Все повече хора умират от чума в Китай

Повишено равнище на заплаха от епидемиологичен гърмеж оповестиха управляващите в монголския град Баян-Нур, откакто следващ гражданин на региона умря в резултат на заразяване с чума, съобщи ТАСС.
Информацията за нарасналото равнище на заплаха от заразяване бе публично обянвено от районната комисия по хигиена и здраве. Това е поредна гибел в резултат на чумата в град Баян Нур в самостоятелната област Вътрешна Монголия в северен Китай.
Въведеното предизвестие е от трето равнище по скалата от пет, и ще авжи до края на тази година. На 6 август администрацията на града разгласи гибелта на един човек в град Баоту от форма на чума, която визира червата. За да предотвратят разпространяването на заболяването, лекарите изолираха няколко десетки поданици, които са имали контакт със инфектираните.
Органите за епидемиологичен надзор постоянно записват случаи на чума в степната зона на север от Китай. Често инфекцията поражда след консумация на месо от гризачи, което е извънредно рисково, защото те са носители на разнообразни инфекции и болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР