Повишен интерес към своята услуга заради разразилата се епидемия от

...
Повишен интерес към своята услуга заради разразилата се епидемия от
Коментари Харесай

Някой все пак печели от коронавируса

Повишен интерес към своята услуга поради разразилата се зараза от ковид регистрират операторите на частни въздушни услуги. След като доста от самолетните компании стопираха полетите си от и за Китай, огромна част от пасажерите останаха блокирани. Много от по-заможните клиенти са се обърнали към частните оператори с молба за образуване на самостоятелен полет, предава Би Би Си.

Въпреки огромния интерес от страна на пасажерите този вид самолетни компании са принудени да откажат полетите в множеството случаи от съображения за сигурност. Дерин Войлс от основаната в Австралия частна самолетна компания Paramount Business Jets съобщи, че се следи фрапантно нарастване в запитванията за образуване на частен превоз макар високата цена. Много от фирмите обаче отхвърлят полети.

„ Мнозина не желаят да рискуват и да изпращат своите самолети и екипажи на територията на Китай. Една от главните аргументи за това е, че в случай че частен аероплан закара пасажери до Китай, то това значи, че той след прибирането си ще би трябвало да спре работа за две седмици поради карантината, под която ще бъде подложен “, изясняват от самолетната компания.

Полет с частен аероплан, на който могат да се качат от двама до четирима души, може да коства до 2400 $ на час, съгласно Paramount Business Jets. Цената на полет със аероплан, на който могат да се качат от 8 до 10 души пък е 6000 $ на час.

Базираната в Сингапур частна MyJet Asia също съобщи, че през последния месец следи нарастване от 80-90% в запитванията за полет макар високите цени. „ Много хора отпътуваха от Китай, с цел да честват Нова година отвън страната и сега се пробват по всевъзможен метод да се приберат вкъщи “, сподели Логан Равишкансар, изпълнителен шеф на MyJet Asia. По думите му огромна част от запитванията, които са получили, са били от хората, които желаят да се приберат назад в Пекин, Шанхай и Хонконг.

Другият вид пасажери, които прибягват до питане към частна самолетна компания са тези, които желаят да си тръгнат от Китай. По думите на изпълнителния шеф на MyJet Asia сходен огромен интерес към частните самолетни компании е имало и през 2003 година, когато избухна епидемията SARS. „ Тогава също имаше огромен интерес, само че в тези години беше доста по-лесно да летим. В момента държавното управление е взело доста по-сериозни ограничения “, споделя още Логан Равишкансар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР