Повишаващите се цени на енергията и други ударни вълни от

...
Повишаващите се цени на енергията и други ударни вълни от
Коментари Харесай

Експерти: Противостоянието между Русия и Украйна може да навреди на икономиката на САЩ

Повишаващите се цени на силата и други ударни талази от рецесията Русия-Украйна могат да навредят на фондовия пазар и да попречат на икономическото възобновяване на Съединени американски щати, предизвести JPMorgan.

„ Шокът в цените на силата на фона на нападателна централна банка, фокусирана върху инфлацията, може в допълнение да понижи настроенията на вложителите и вероятностите за напредък “, споделиха нейните стратези във вторник в актуализация до клиенти, представена от CNN.

Суровият нефт Brent, международният пример, се повиши до 7-годишен връх от 99,50 $ за барел във вторник сутринта, преди да се отдръпна до малко над 96 $ в сряда.

В актуализацията JPMorgan сподели, че някои огромни мултинационални компании са спечелили забележителна част от приходите си от Русия и Украйна. В понеделник банката разгласява лист с тези, които може да видят, че продажбите им понижават вследствие на спора. Сред тях са Philip Morris International (8% от продажбите), PepsiCo (4,4%) и McDonald’s (4,2%). В него се споделя, че като цяло американските компании имат ниска директна експозиция към засегнатите пазари.

„ Непреките опасности са евентуално по-съществени, което може да включва по-бавен световен напредък и потребителски разноски заради по-високите цени на петрола и храните, негативни резултати от втори ред в Европа, изкривявания на веригата за доставки, отписвания на заеми и активи и опасности за киберсигурността “, сподели банката..

Най-големият риск за акциите съгласно JPMorgan е фактът, че централните банки минават в режим на битка с инфлацията. Той добави, че прекомерно рестриктивната парична политика може да докара до цялостна неточност в политиката.

Очаква се Федералният запас на Съединени американски щати да увеличи лихвените проценти идващия месец в опит да ограничи инфлацията, която се повиши до 7,5% през януари спрямо година по-рано, което бележи най-голямото нарастване от четири десетилетия. Управителят на Федералния запас Мишел Боуман сподели в понеделник, че ще бъде отворена за повдигане на лихвените проценти с повече от обичайна четвърт пункт на идващото съвещание на централната банка през март. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР