Повишаването на толтаксите за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона през

...
Повишаването на толтаксите за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона през
Коментари Харесай

Хлябът поскъпва, този път заради толтаксите

Повишаването на толтаксите за тежкотоварните коли над 3,5 тона през предходната година и толтаксуване за пътищата втори клас е довело и до по-високи цени на стоките, които се транспортират с камиони, споделиха от Съюза на интернационалните превозвачи.

Очакваното покачване на таксите през месец юли би оскъпило транспортната услуга, споделиха още от сектора.

С към 6-7 стотинки се е нараснала цената на хляба при транспорта ѝ с камиони, споделиха от Съюза на интернационалните превозвачи. Според плановете на организацията въздействие са оказали по-високите толтакси и таксуването на камионите, когато минават и по второкласните пътища.

Йордан Арабаджиев изясни: 

" Ние, още когато се потегли към увеличение на толтаксите, направихме разбор. Тогава изчислихме, че с към 6-7 стотинки се усилва цената на един самун, когато се проучват всички транспорти, с цел да стигне зърното от полето до трапезата на българина. Надяваме се, че идващите месеци ще се откри благосклонност от страна на политиците да одобряват нашите оферти ".

В края на предходната година кабинетът отсрочи плануваното нарастване на размера на толтаксите от 1 януари тази година за по-късен стадий - от 1 юли, като задачата е да се помогне на бизнеса в изискванията на висока инфлация. Но даже и няколко месеца по-късно повишението на таксите ще се отрази и на цената на транспортната услуга.

" Към момента следим един застой в цените на горивата, който се отразява по-благоприятно в превоза на артикули, само че при всички положения чакаме 1 юли, когато вероятно още веднъж ще се тръгне към повишение на цените на толтаксите ", сподели Арабаджиев.

Според превозвачите една от ограниченията, която би помогнала да се понижи инфлацията и която превозвачи оферират от няколко месеца, е да се вкарат отстъпки за изминато разстояние в толсистемата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР