Повишаването на информираността на потребителите е ключова за справяне с

...
Повишаването на информираността на потребителите е ключова за справяне с
Коментари Харесай

За дигитализацията трябват информирани потребители

Повишаването на информираността на потребителите е основна за справяне с провокациите на цифровата стопанска система, сподели в своя тирада по време на конференцията „ Цифровата стопанска система – какви са изгодите за потребителите? “ Милена Ангелова, основен секретар на Асоциация на индустриалния капитал в България и предстоящ заместник-председател на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК). Събитието се организира във връзка Европейския ден на потребителите.

„ Европейските институции, националните държавни управления и гражданските организации би трябвало да стимулират потребителите да търсят повече информация и да получават повече познания, с цел да се оправят с провокациите на цифровия свят “, сподели Ангелова. Тя обърна внимание още и на директивите, които Европейска комисия създава за отбрана правата на потребителите при контракти за даване на цифрово наличие.

Конференцията, която събра в София над 100 участници от цяла Европа, бе проведена от ЕИСК, взаимно с българския Икономически и обществен съвет. Сред участниците бяха президентът на секция "Единен пазар, произвеждане и ползване " в ЕИСК Мартин Зикер, министърът на стопанската система Емил Караниколов, заместител генералният шеф на Генерална дирекция “Правосъдие и потребители” на Европейска комисия Франсиско Фонсека Морийо.

По време на конференцията представители на институциите на Европейски Съюз, националните държавни управления, работодателски и неправителствени организации разискаха целите в региона на отбраната на потребителите по време на българското председателство на Европейски Съюз, както и ограниченията за отбрана на потребителите в цифровата стопанска система и други Сериозно внимание бе обърнато на Общата директивата за отбрана на персоналните данни, която влиза в действие на 25 май т.г. и по какъв начин новите регулации ще повлияят на бизнеса и потребителите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР