Повишаването на финансовата грамотност в сферата на безопасното инвестиране остава

...
Повишаването на финансовата грамотност в сферата на безопасното инвестиране остава
Коментари Харесай

КФН с образователна инициатива за студенти #инвестирай безопасно

Повишаването на финансовата просветеност в областта на безвредното вложение остава измежду водещите стратегически цели на Комисията за финансов контрол, която продължава самодейността си за разпространение на акцията и в Световната седмица на парите (21-27 март), оповестиха от регулатора.

Припомняме, че в синхрон с новите технологии, и с цел да усъвършенства равнището на информираност на обществото, обвързвана с небанковия финансов бранш и с цел да отбрани потребителите на финансови артикули и услуги, КФН още през декември на предходната година, откри цифровата акция #инвестирай безвредно .

През тази година специалисти от Комисията за финансов контрол, в партньорство с браншовите организации - Българската асоциация на лицензираните капиталови медиатори и Фонда за компенсиране на вложителите, ще показват пред студенти, серия от обществени лекции, под надпис „ Сигурност на вложенията в цифровия свят “. Всички те са отдадени на отбраната на вложителите, разпознаването на законните капиталови медиатори и действието на финансовия пазар.
Инициативата слага начало на срещите сред специалистите и студентите в границите на първото събитие с възпитаниците на един от най-авторитетните и най-големи бизнес университети в България - Университетът за национално и международно стопанство. Пред аудиторията ще бъде показана главната цел на акцията #инвестирай безвредно - да отговори на потребностите на обществото с настояща информация във връзка с контролираните от КФН сфери в небанковия финансов бранш - финансови пазари, обезпечаване и пенсионно обезпечаване.
„ Участието ни в Световната седмица на парите и партньорството ни с висшите образователни заведения, в чийто обхват са икономическите фрагменти на страната, е една от стъпките в тактиката на нашата ангажираност за повишение на финансовата просветеност измежду младежите. Визията  ни е и позициониране на България измежду европейските страни, чиито младежи имат базова подготовка за срещата им със света на инвестиците, в изискванията на цифровизиран небанков финансов бранш “, разяснява Бойко Атанасов, ръководител на Комисията за финансов контрол
В рамките на просветителната самодейност на Комисията за финансов контрол, бъдещите икономисти от пет водещи университета в страната - УНСС, Стопанският факултет на Софийския университет, Американският университет в България, ВУЗФ и Икономическия университет във Варна, ще придобият основни пълномощия за вложението на финансовите пазари и предпазването от финансови измами посредством особено проведените за тях цифрови събития.
На уеб страницата ,  в и каналите на #инвестирай безвредно,  всеки заинтригуван може да откри потребни препоръки и да бъде въведен в вложението, чрез вести, видео наличие и лист с лицензираните капиталови медиатори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР