Поведението на президента Румен Радев е противоречиво още от началото

...
Поведението на президента Румен Радев е противоречиво още от началото
Коментари Харесай

Политолог: Поведението на Румен Радев за руската агресия срещу Украйна е противоречиво

Поведението на президента Румен Радев е спорно още от началото на бойните дейности в Украйна, и във връзка с изпращането на оръжие, и във връзка с газовите въпроси. Такова мнение изрази пред Nova News политологът доцент Милен Любенов.

" Ескалацията на спора сред Украйна и Русия ще пренареди целите напълно на европейската общественост. Това може да породи доста съществени провокации пред сигурността въобще, освен в Европа, само че и в световен проект. Важно е да има мощна ответна, единна реакция, освен от позиция на посланията на европейските страни ", сподели още Любенов. Според него военната помощ към Украйна би трябвало да продължи. И добави, че е ясно, че точно Русия е провокирала войната.

На въпрос би трябвало ли да се свика КСНС, той сподели следното:

" На Консултативната среща при президента през днешния ден участват министри и ръководители на специфични служби. В България няма настоящ парламент. Радев може да побърза със свикването на Народно събрание. Така че до 2-3 седмици да може е да имаме работещ парламент, който да взима решения ".

И увери, че въпреки всичко обстановката не е изключителна и не се постановат незабавни ограничения във връзка с националната ни сигурност.

Според него ГЕРБ и " Продължаваме промяната " не може дружно да образуват държавно управление.

Ако изборната интензивност е доста ниска, от това печелят ГЕРБ и Движение за права и свободи, разясни Милен Любенов.

" Вероятно ще бъде изработен опит за експертно, програмно, антикризисно държавно управление, в което ще бъдат на напред във времето специалисти. Политически фигури няма да вземат участие ", изясни политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР