"Поведението на премиера вчера по време на неговата пресконференция ясно

...
"Поведението на премиера вчера по време на неговата пресконференция ясно
Коментари Харесай

Осман Октай: Президентът Радев да се готви за временно кризисно правителство

"Поведението на премиера през вчерашния ден по време на неговата конференция ясно демонстрира тежка стресова обстановка освен в обществото, само че и при ръководещите. От чутото стигнах до извода, че президентът Румен Радев би трябвало да готви длъжностен кабинет ", съобщи пред "Фрог нюз " политическият анализатор Осман Октай. Той посочи:
"Бойко Борисов не е човек, който може да ръководи при рецесии. Това проличава освен в този момент. Знаете, че преди този момент хвърли две оставки прочувствено, при мними рецесии.
Поведението му демонстрира, че сега министър-председателят се намира в суматоха. Именно затова неприемливо изпуска нервите си. Врече ясно се вижда какъв нарцис е Борисов. Той счита, че освен ръководи България, само че и Европа, и света. От словото му излиза, че всички ние, отпред с президента сме неблагодарни. От опит зная, че такива хора постоянно търсят да излязат по най-краткия път-чрез бягство.
Паниката на Борисов е обяснима, тъй като е наясно какво злополучие ни чака. Зад всяка казана дума през вчерашния ден прозираше суматоха и боязън от това, че не може да ръководи рецесиите еднолично. Словото му потвърждава слаб темперамент. Всички ние сме сложени в обстановка на риск. Освен, че би трябвало да се борим с ковид, ние би трябвало да се готвим и за рецесия, породена от срутва на Борисов. Репликата „ не пожелавай властта, тъй като може да ти я дам “ приказва, че на него не му е непозната мисълта да хвърли оставка и да избяга.
По-важен е въпросът какво следва от това. До този миг ние се нагледахме на кризи-водата, боклука, прасетата, кокошките, овцете… Стигне се до там Борисов да се конфронтира с бизнеса. Нарече митинга на майките на деца с увреждания „ Катун “. Изобщо няма да се учудя министър председателят да хвърли оставка с думите: „ А да ви видя в този момент “. Знаете доста добре, че при длъжностен кабинет Народното събрание не работи. В една такава обстановка той знае, че президентът без национално заседание няма по какъв начин да ръководи обикновено.
При възможна рецесия е нужен План Б, който да обезпечи деяние на Народното събрание. Единственият вид е да се направи краткотрайно спешно държавно управление, което да изведе страната от рецесията и тогава да се отиде на предварителни избори.
Пеевски и Домусчиев се изявяват като донори, тъй като си вършат персонален пиар. Ако един покровител желае да е откровен, той не излиза като въшка на чело. Въпросните донори желаят да натрупат дивиденти за сметка на драмата на нацията ни. Това е доста грозно. Така не се прави дарителство ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР