Повечето руснаци не планират да се ваксинират срещу коронавируса според

...
Повечето руснаци не планират да се ваксинират срещу коронавируса според
Коментари Харесай

Мнозинството от руснаците не планират ваксинация

Повечето руснаци не възнамеряват да се имунизират против ковид съгласно ново социологическо изследване, което акцентира компликациите пред имунизационната акция в страната, оповестява " Франс прес ".

Москва записва първата в света ваксина против ковид, наречена " Спутник V ", през август 2020 година, само че скептицизмът към имунизациите е главен проблем в Русия, споделят специалисти.

Според допитване на " Левада център ", водеща съветска самостоятелна социологическа организация, 62 % от руснаците не са склонни да бъдат имунизирани с имунизацията " Спутник V ", рекламирана от президента Владимир Путин като " най-хубавата в света ".

" Левада " отберяза също, че 56 % от руснаците не се опасяват да се заразят с ковид, като добави, че цифрата не се е трансформирало от февруари.

Според социологическата организация броят на руснаците, искащи да се имунизират, е намалял през последната година.

Двадесет и шест % са декларирали, че са подготвени да се ваксинират, по отношение на 30 % през февруари. Десет % от интервюираните декларират, че към този момент са били имунизирани.

" Изглежда, че броят на тези, които поддържат имунизациите, понижава основно заради имунизираните ", показва " Левада ".

Анкетирани са над 1600 души в интервала 22-28 април.

68-годишният Путин неведнъж приканва руснаците да се имунизират и споделя, че самият той е получил удара уединено. Той обаче не посочи кой от трите съществени удара в страната - Sputnik V, EpiVacCorona или CoviVac - е получил.

Русия анулира съвсем всички ограничавания против ковид и доста руснаци отхвърлят да носят маски в публичния превоз и на други публични места.

Страната е измежду най-тежко засегнатите от Covid-19, а някои специалисти споделят, че съветските управляващи доста подценяват смъртните случаи от ковид.

Към сряда съветските здравни управляващи са докладвали за над 4,9 милиона случая на ковид и 114 331 смъртни случая.

Данните, оповестени от статистическата организация на страната, обаче демонстрират, че към 250 000 души са умряли от ковид до края на март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР