Повечето поляци, независимо от своите партийни предпочитания или политически възгледи,

...
Повечето поляци, независимо от своите партийни предпочитания или политически възгледи,
Коментари Харесай

Поляците искат промени в закона за абортите да се правят само след референдум

Повечето поляци, без значение от своите партийни желания или политически възгледи, считат, че с цел да се промени настоящият закон за абортите, би трябвало да се създаде референдум, сочат данни от ново социологическо изследване, съобщи Полската организация по печата (ПАП).

Полският закон разрешава правенето на аборт единствено в два случая: когато бременността съставлява опасност за живота или здравето на родилката или в случай че забременяването е станало посредством неразрешен от закона акт като обезчестяване или блудничество.

Анкетата на социологическата организация " Юнайтед сървейс " е извършена по поръчка на вестник " Газета правна " и радио Ер Ем Еф Еф Ем. Според 68,3% от респондентите изменение на закона следва да се направи след референдум, до момента в който 19,9 на 100 са на мнение, че сходно решение би трябвало да бъде взето от Сейма (долната камара на полския парламент).

Същевременно 2,9% декларират, че всяка една смяна би трябвало да бъде наложена въз основа на предписание на Конституционния съд, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Резултатите от изследването демонстрират, че поляците желаят цялата нация да вземе решение за закона за аборта посредством референдум ", написа през днешния ден " Газета правна ".

" Юнайтед сървейс " е провела изследване на представителна извадка от 1000 пълнолетни поляци в интервала от 3 до 5 март, написа Българска телеграфна агенция.

Във вторник Сеймът отхвърли законопроект за стягане на контрола върху абортите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР