Повечето политически сили дават положителна оценка за кандидатурата на Мария

...
Повечето политически сили дават положителна оценка за кандидатурата на Мария
Коментари Харесай

Реакциите в парламента след номинацията на Мария Габриел за премиер от ГЕРБ-СДС

Повечето политически сили дават позитивна оценка за кандидатурата на Мария Габриел. От ПП-ДБ обаче не отстъпват от позицията си и няма да поддържат държавно управление с първия мандат на ГЕРБ-СДС. " Възраждане " още веднъж обявиха, че биха подкрепили само и единствено техен кабинет. От Движение за права и свободи упорстват да видят формулата на ръководство, която ще предложи Мария Габриел и чакат скоро да получат покана за среща. От Българска социалистическа партия упорстват за лидерска среща, на която да се уточнят главните цели. Корнелия Нинова разгласи, че към този момент са получили покана за диалог с Мария Габриел на следващия ден и ще се отзоват на тази покана. Има Такъв Народ биха подкрепили държавно управление с първия мандат, единствено в случай че преди този момент проведат изчерпателен диалог за главните цели.

Даниел Лорер, ПП-ДБ: " Мария Габриел извършва почтено дилемите си на еврокомисар. До известна степен е изненадващо за всички нас, че тя е предпочела да одобри номинацията за министър председател в първия мандат на ГЕРБ, който огромна част от политическите сили бяха задоволително ясни, че няма да поддържат. Нашата позиция беше кардинална от ден едно - ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ и явно няма да предлагаме наши персони в него. "

Костадин Костадинов, " Възраждане ": " Много пъти сме казвали и отново ще заявим, че няма значение кой ще бъде министър председател, а каква политика ще води. Не виждаме смяна в политиката на ГЕРБ и другите партии. Няма да разясняваме Мария Габриел. Забелязваме преструване на предпочитание за сформиране на кабинет. "

Мустафа Карадайъ, Движение за права и свободи: " Да вървим малко по малко и да не изпреварваме събитията. Сега има разгласен претендент за министър-председател, дано да чуем от него най-малко 3 или 5 целта какво ще разгласи въобще като желание и посока.

Корнелия Нинова, " Българска социалистическа партия за България ": " Г-н Борисов направи следващата неточност. Той обърна пирамидата - първо премиера и след това какво да се прави. Утре получихме покана за среща с Мария Габриел, ще отидем на тази среща, само че още веднъж сме в цялостна неизясненост защо ни канят.

- Бихте ли предложили министри?

- Първо, би трябвало да изясним всичко, и знаете, вършим три дни допитване и отговаряме. "

Станислав Балабанов, Има Такъв Народ: " Най-вероятно в такава обстановка най-добре е да се надяваме да се сформира кабинет на споделените отговорности. В един подобен кабинет би трябвало да влязат потвърдени персони с качества и експертиза, с цел да може най-сетне държавниците да извадят България от редицата политически рецесии. "

Най-вероятно срещите на Мария Габриел с политическите сили стартират от на следващия ден.

Вижте повече в директното включване на Вера Александрова


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР