Повечето писатели възприемат истината като най-ценното нещо, което притежават. Ето

...
Повечето писатели възприемат истината като най-ценното нещо, което притежават. Ето
Коментари Харесай

Чехов, Юго, Толстой, Сервантес са част от сборника Най-умните афоризми на света“

„ Повечето писатели възприемат истината като най-ценното нещо, което имат. Ето за какво я пестят “, написа Марк Твен. От 19 октомври на книжния ни пазар към този момент се намира книга, която не просто съдържа истина на всяка страница, само че и по всички въпроси. Сборникът „ Най-умните афоризми на света “ от издателство „ Кръг “ е скъпо издание, по чиито страници читателите ще открият прозрения на колосите на международната литература. Те са извадени от най-значимите им творби под съставителството на Лидия Геловска, а корицата е направена от Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Мъдростта на Сервантес, Гьоте, Достоевски, Толстой и Чехов никога не е приемала по-концентрирана форма. Несравними в своята прозорливост са думите на Юго, Джеръм К. Джеръм и Оруел, Оскар Уайлд, Марк Твен и Стефан Цвайг. 

„ Най-умните афоризми на света “ не обгръща всички мислители, раждали се по нашата земя, само че е най-краткият път да се натрупат знания по тематики и сфери, върху които индивидът е прекарал епохи в обсъждане и чудене. Писателите разгадават битови енигми като брака, изкушения като парите, пиенето или тютюнопушенето. Размишляват и върху възвишени тематики като грижата за духа, вярата и Бог, идеалите, смисъла на съществуването.



„ Най-умните афоризми на света “ не събира просто прозорливи мисли. Тя изследва индивида и от време на време комплицираните за него взаимоотношения с другите. Открива истини за любовта и щастието, за страданието и състраданието. Припомня смисъла на възпитанието и образованието, на изкуството. Разсмива ни с мисли за нелепостта, прегрешението, властта и политиката или националната логика на психиката на разнообразни нации. Тя е едновременно комедия, политически трилър, ирония на обществото, исторически и нравствен справочник.

И в случай че са правилни утешителните думи на Толстой, че да се прочете една добра книга в живота е изцяло задоволително, то този алманах би бил най-хубавият избор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР