Повечето от тях са открити в тежко здравословно състояние, дехидратирани,

...
Повечето от тях са открити в тежко здравословно състояние, дехидратирани,
Коментари Харесай

Заловиха бус с 32 мигранти на Тракия, някои изпаднаха в безсъзнание от жажда и глад

Повечето от тях са открити в тежко здравословно положение, обезводнени, затворени дълго време без вода и храна. Двама към този момент бяха откарани с кола за спешна помощ в регионалната болница в Сливен. Един от чужденците е в безсъзнание, за него също е пристигнала кола за спешна помощ. Очаква се още двама от мигрантите да бъдат закарани в лечебно заведение - те също са били в кома.

Бежанците са били толкоз зле, че някои от тях са получили гърчове, заяви.

По-късно стана ясно, че общо 12 от чужденците са били закарани за обзор в лечебните заведения в Сливен и Ямбол. Седем от тях са получили здравна помощ в МБАЛ " Д-р Иван Селимински ", а петима - в ямболската " Св. Пентелеймон ", като двама от тях евентуално ще бъдат приети в болница. Няма заплаха за живота им.

" Състоянието им е приемливо. Всички са в схващане, контактни, съответни. При множеството от тях има признаци на едно общо безсилие. Дехидратирани са. Някой от тях споделиха, че от два дни не са приемали течности и не са се хранили ", сподели доктор Тодор Суванков, шеф Спешна помощ-Сливен.

Става въпрос за млади мъже, които споделят, че са от Афганистан, заяви. Те са на забележима възраст сред 18 и 20 години, без документи, оповестиха от МВР-Сливен.

Шофьорът на незаконните чужденци ги е зарязал на пътя и е избягал в равнищата. Бусът, с който са пътували, е в неприятно положение, без регистрационни табели, а предните му гуми са спукани. Не е изключено транспортното средство да е претърпяло пътен случай, с цел да е в такова положение. Пътували са към Германия.

Мигрантите са арестувани, откакто жител е подал сигнал на тел. 112, а след това са били засечени на пътя и от полицейски екип.  По данни на ОДМВР-Сливен бежанците са открити малко след 6.00 часа на паркинг на аутобана, заяви представителят на полицията Първолета Мандинска пред Българска телеграфна агенция.

Останалите от чужденците, които не се нуждаят от здравна помощ, ще бъдат отведени в районното ръководство на полицията в Нова Загора. С тях ще работят чиновници на група " Миграция " и по-късно ще бъдат преведени в Центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Любимец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР