Повечето от нас си мислят, че кралицата и нейната свита

...
Повечето от нас си мислят, че кралицата и нейната свита
Коментари Харесай

Наръчник за кралска разходка: замъците на кралица Елизабет II

Повечето от нас си мислят, че кралицата и нейната свита населява Бъкингамския замък от самото начало. Но за какво ѝ е да осветява с наличието си единствено един палат, когато може да живее в няколко?
 Сладка ма(л)ка пристрастеност Edna предлага Сладка ма(л)ка пристрастеност
Едва ли е изненада, че английският монарх има разполагаем редица парцели на територията на Обединеното кралство . Преди да сте завидели обаче, дано изясним, че единствено два от тях са нейна персонална благосъстоятелност, а останалите – владеене на Короната.

Не че това е от огромно значение, когато можеш да се чувстваш вкъщи в цели няколко замъка. Един също ни устройва, а до момента в който си мечтаем да се сдобием с шанса на Меган Маркъл, не ни остава друго, с изключение на да се разходим из кралските парцели .

Собственост на короната

Няколко от домовете на кралицата в действителност са благосъстоятелност на Британската корона, т.е. Елизабет II има достъп до тях с помощта на статута си на монарх. В случай, че кралицата абдикира, тя не може да ги резервира. Ето и кои са те:

Бъкингамският замък

 Кралица Ебизабет парцели Getty

Той е главната резиденция на кралицата и като подобен наподобява внушително, както си проличава и по балната зала в него.

 Бъкингамски замък Getty/Mashable

На този декор стаята на Елизабет II наподобява по-скромна, само че не по-малко стилна.

 Кралица Ебизабет парцели Getty

Бъкингамският замък разполага със 775 стаи, измежду които 52 кралски спални и такива за посетители, 188 спални за личния състав и 78 тоалетни. Удобствата включват още банкомат, параклис, поща и лекарски кабинет.

Това звучи като цялостен мини кралски град, а по този начин монархът може елементарно да се възползва от всичко, каквото ѝ е належащо.

Замъкът „ Уиндзор “

 Кралица Ебизабет парцели Getty

Или домът в провинцията, където крdлицата в действителност прекарва по-голяма част от своето време, изключително през уикендите. „ Уиндзор “ не отстъпва по благосъстояние на „ Бъкингам “ със своите 300 камини, 450 часовника, а най-отличителното му богатство и най-старата работеща кухня във Англия.

 Кралица Ебизабет парцели Getty

Дворецът „ Холирудхаус “

 Холируудхаус палат Visit Scotland

Той е шотландският дом на монарха още от 16 век. Кралица Елизабет обаче не го употребява за дълъг престой, а най-много при пътувания. В „ Холирудхаус “ в Единбург тя прекарва по една седмица при започване на всяко лято.

 Кралица Ебизабет парцели Getty

За разлика от останалите кралски собствености, този замък има много по-скромен интериор.

Замъкът „ Хилсбъроу “

 Кралица Ебизабет парцели Visit Belfast

За престоя си в Северна Ирландия кралицата остава в още една постройка, която принадлежи на Короната. Макар и благосъстоятелност на английския монарх, парцелът в действителност е в „ грузински недодялан жанр “.

Собственост на кралицата

Частните парцели на Елизабет II се предават в кралското семейство и притежанието им не зависи от статута на английски монарх.

Къщата в Сандрингам

 Кралица Ебизабет парцели Getty

Там цялото кралско семейство прекарва Коледа, като техните завършения към празника съставляват добра опция за фотографите. Къщата в Сандрингам е завещание на кралицата от татко ѝ – крал Джордж VI, а там Елизабет II организира първата коледна тирада, излъчена по малкия екран, през 1957 година

 Кралица Ебизабет парцели Getty

Замъкът „ Балморал “

 Кралица Ебизабет парцели Wikipedia

Обширният парцел, който се намира в Шотландия, е поръчан от брачна половинка на кралица Виктория – принц Албърт. Замъкът се състои от редица по-малки домове като Бъркхол, употребен от принц Чарлц и херцогиня Камила през лятото, като и Крайгоуън, където Елизабет II от време на време остава за към седмица при започване на ваканцията си.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР