Повечето от евреите, убити от нацистите, са били съветски граждани,

...
Повечето от евреите, убити от нацистите, са били съветски граждани,
Коментари Харесай

Путин: Нацистките престъпления нямат давност, Русия е против предаването им на забвение

Повечето от евреите, убити от нацистите, са били руски жители, това е обща покруса, сподели съветският президент Владимир Путин в четвъртък на среща с основния равин на Русия Берл Лазар и президента на Федерацията на еврейските общности на Русия равин Александър Борода, оповестяват съветски медии.

„ От всички евреи, унищожени от нацистите, болшинството са просто жители на Съветския съюз и това е нашата обща болежка ", акцентира президентът, отбелязвайки, че Русия „ е изрично срещу предаването на давност на закононарушения от този жанр, които са без отминалост. "

„ И ние вършим това, организираме такава политика, тъй че нищо сходно да не се повтори в историята на човечеството ", сподели още Путин.

Срещата на съветския водач с представители на еврейската общественост беше отдадена на Деня в памет на жертвите на Холокоста, който се отбелязва на 27 януари, деня на освобождението на Аушвиц.

„ Познавам позицията на еврейската общественост в Русия, познавам позицията на страната Израел във връзка с ролята и смисъла на Червената войска в успеха над нацизма, над фашизма и ние го ценим високо, само че - желая да повторете още един път - това е от изключително значение за нашия народ ", съобщи Путин.

Той също по този начин помоли Лазар и Борода да предадат " най-хубави пожелания " на тези, които ще вземат участие в утрешните събития, проведени във връзка паметната дата. Лазар на собствен ред благодари на президента, отбелязвайки, че „ през днешния ден евреите се усещат удобно в Русия ". Той сподели още, че еврейската общественост е подготвена да направи всичко, с цел да донесе мир на света.

" Страданието, което беше по време на Холокоста, какъв брой доста евреи страдаха по това време - 6 милиона мъртви почтени хора. Всяка година, когато си спомняме това събитие, ние постоянно споделяме - в никакъв случай повече. Не е инцидентно, че утрешният ден също годишнината от обсадата на Ленинград и това е и време, когато си спомняме страданията, които са били тогава. Когато почтени хора страдат просто тъй като някой ги атакува, това е ужасно, това е необяснимо и отвратително, тъй че благодаря толкоз за всичко, което направихте и вършиме ", обърна се Лазар към Путин.

По време на Втората международна война в нацистките концентрационни лагери са убити 6 милиона евреи и представители на други народи. На 27 януари 1945 година руската войска освобождава нацисткия концентрационен лагер Аушвиц. С решение на Общото заседание на Организация на обединените нации от 2005 година този ден се отбелязва в целия свят като Международен ден в памет на жертвите на Холокоста.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР