Повечето от чуждестранните наемници в Украйна са били унищожени в

...
Повечето от чуждестранните наемници в Украйна са били унищожени в
Коментари Харесай

Повечето от чуждестранните наемници, които се биеха за Киев, са били унищожени


Повечето от задграничните наемници в Украйна са били унищожени в пердах заради неприятната си подготовка, сподели представителят на Министерството на защитата Игор Конашенков.
„ Стотици задгранични наемници в Украйна бяха унищожени от съветски високопрецизни далекобойни оръжия малко откакто дойдоха на местата, където минаха в допълнение образование и съгласуваност на тактическите подразделения. Но множеството от наемниците бяха унищожени в зоната на бойните дейности заради ниско равнище на подготовка и липса на действителен военен опит “, сподели генералът.-майор.

Той добави, че общият брой на задграничните наемници в Украйна е намалял съвсем на половина - от 6,6 на 3,5 хиляди души. В същото време потокът им е съвсем пресушен от началото на май.

Заловените по време на разпити се оплакват, че командирите на частите на Въоръжените сили на Украйна и Националната армия, в опит да понижат загубите измежду военните си, жертват преди всичко чужденци, продължи Конашенков.

Поради огромни загуби наемниците те се стремят да изоставен Украйна, само че това е възпрепятствано от управляващите.

„ Поради потискането на загубите от режима в Киев и отсъствието на остатъци, роднините на наемниците в страните им на престояване просто не знаят за гибелта им. Изправени пред действителна бойна обстановка и тежки загуби измежду военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, Националната армия и чужденци, забележителен брой наемници избират да изоставен територията на Украйна допустимо най-скоро, само че режимът в Киев по всевъзможен метод им пречи да заминат за чужбина “, сподели Конашенков.

Той напомни, че в сходство с интернационалното филантропично право наемниците не са бойци, тъй че в най-хубавия случай са изправени пред наказателна отговорност.
В същото време опитите да се подсигурява правна отбрана на чужденците, включването им в листата на подразделенията на въоръжените сили на Украйна или Националната армия, или издаването на украински паспорти за тях, няма да оказват помощ за отбягване на отговорност, сподели представителят на министерството. на защитата заключи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР