Повечето хора в даден момент от живота си минават през

...
Повечето хора в даден момент от живота си минават през
Коментари Харесай

Ето какво се случва в женското тяло при липсата на секс


Повечето хора в даден миг от живота си минават през интервал, по време на който не вършат секс много дълго време. Ако вие сега се намирате в подобен, може би се чудите какви са резултатите от неналичието на секс и какво се случва с тялото ви. Хората вземат решение да спрат да вършат секс по доста аргументи.

Понякога тези, които не се намират във връзка, мъчно намират някого, с който желаят да вършат секс. При обвързаните причина може да бъде пониженото привличане между двама сътрудници. В трети случаи хората просто не желаят да вършат секс, пише Vesti.bg.

Е, какво ще стане, в случай че спрете да вършиме секс за дълго време?

Отслабена имунна система

Честите полови контакти усъвършенстват имунната система и приготвят тялото за битка с заболяванията посредством освобождение на ендорфини. Това значи, че един от минусите на неналичието на секс е, че може да се разболявате и да страдате от грип по-често. Установено, че хората, които по-често имат интимни контакти, са с нараснала централизация на избрани антитела, борещи се със студа, наречени имуноглобулин А.

По-високо равнище на стрес и безпокойствие заради липса на секс

Сексът освобождава хормона окситоцин и ендорфини в тялото. Те могат да ви оказват помощ да управлявате равнищата на тревога или стрес. Окситоцинът има спомагателното преимущество - оказва помощ за поддържане на положителния сън. Ако не вършиме секс постоянно, тялото ви може да освобождава тези хормони по-рядко, което от своя страна да направи оправянето със напрежението по-трудно.

Ниско либидо

Изненадващо, неналичието на секс прекомерно дълго може да ви накара да загубите изцяло интерес към него. Колкото повече секс вършиме, толкоз повече желаете да вършиме. Честите полови контакти понижават напрежението и покачват либидото ви.

Менструални болки

За някои хора сексът е чудесно средство против конвулсии. Както повишението на ендорфините, породени от сексуален акт, по този начин и контракциите на матката, които се появяват при оргазъм, могат да оказват помощ за облекчение на менструалните конвулсии. Не е належащо да имате сексуален акт, с цел да постигнете тези изгоди, мастурбацията може да има същия резултат.

Проблеми със сърдечно-съдовата система

Какви са заболяванията, които можете да изпитате заради липса на секс? Ако не вършиме секс постоянно, се излагате на по-висок риск от сърдечно-съдови болести. Половият акт оказва помощ да се поддържат уравновесени равнищата на естроген и прогестерон, което може да понижи риска от сърдечни болести. Липсата на секс за дълъг период от време може да бъде доста разочароваща за по-сексуалните персони. Въпреки това интервалът на самоограничение може да бъде опция за личностно израстване и себеопознаване. Дори да не се възползвате от изгодите за здравето от секса за известно време, те ще ви чакат, когато още веднъж станете полово дейни. Ако установите, че неналичието на фамилиарност въздейства на връзката с колегата ви, почтен диалог може да помогне и на двама ви да разберете по-добре от какво се нуждаете, с цел да се чувствате пълноценни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР