Повечето хора свързват понятието кръвна захар със заболявания като затлъстяване

...
Повечето хора свързват понятието кръвна захар със заболявания като затлъстяване
Коментари Харесай

Как бързо да поправим нивото на кръвната захар

Повечето хора свързват понятието „ кръвна захар ” със болести като затлъстяване и диабет. Всъщност „ кръвна захар ” е публикувано наименование и медицински термин отразяващ концентрацията на глюкоза, циркулираща в кръвообращението и цената отразява налична неусвоена свободна сила за организма. Какво значи това споделя уеб сайтът zdravnitza.com.

Какво е равнището на глюкозата

Защо се нуждаем от глюкоза? Глюкозата поддържа живота на организма. Тя е главен и повсеместен източник на сила за метаболитните процеси на организма.

Нивото на глюкозата се покачва заран и при хранене, като в допълнение се придвижват от кръвообращението от два до няколко грама, които циркулират и последователно се усвояват от организма към един-два часа след хранене. Ако организмът не е в положение да урегулира равнището на кръвната захар се приказва за хипогликемия - при ниска кръвна захар или хипергликемия - за висока кръвна захар. Захарният диабет например е заболяване, при което кръвта е в положение на продължителна хипергликемия и това се дължи на несполучлива регулация.

Правилно хранене

Правилното хранене ще ви помогне елементарно да контролирате кръвната захар и да задържате равнището им в естествени граници. Например, в случай че всеки ден добавяте по ½ лъжичка канела в храната, клетките в организма ще стават по-чувствителни към инсулина и тялото ви ще стартира по-бързо да конвертира захарта е сила.

- Различните типове риба като сьомга, скумрия или сардини съдържат огромно количество омега-3 мастни киселини, които имат благоприятен резултат върху метаболитните процеси.

- Ябълки, лук, домати и зелените зеленчуци са богати на кверцетин (витамин от Р групата), който намалява с 20% риска от диабет при постоянна приложимост.

- Черният шоколад усъвършенства инсулиновата сензитивност и предотвратява развиването на диабет.

- Една дневна доза от 25-40 гр. фибри ще оказват помощ на организма ви да поддържа естествени равнища на кръвната захар.

- Говеждото месо е богато на белтъчини, желязо, линолова киселина. Чрез потреблението на говеждо месо ще помогнете на организма за регулирането на метаболизма.

- Две супени лъжици оцет преди хранене могат елементарно да понижат равнището на кръвната захар, която сигурно скача след храненето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР