Повечето хора се опитват да разчетат съдържанието на продуктите, които

...
Повечето хора се опитват да разчетат съдържанието на продуктите, които
Коментари Харесай

Храни са забранени за продажба заради вредните си съставки

Повечето хора се пробват да разчетат наличието на продуктите, които купуват, въпреки да е мъчно, в случай че не са дипломирани химици.

Много обаче се доверяват на производителите, известността на продуктите и красивите опаковки, написа " Дарик ".

Ето 5 продукта, които са неразрешени поради съставките си:

Киндер сърпрайз

Любимото на доста деца по света лакомство е неразрешено в Съединени американски щати през 1938 година Забранена е била продажбата на артикули, съдържащи детайли, които не се ядат. Дребните детайли в сглобяемите играчки съставляват заплаха от задушаване и вносът на шоколадовите яйца постоянно е бил лимитиран. Преди не повече от пет години обаче изобретателните производители съумяха да заобиколят закона и да се върнат на пазара.

Изкуствени оцветители

През последните години броят на употребяваните химически багрила се е нараснал с 500%, което нанася доста вреди на здравето ни. Тези добавки могат да провокират алергии или да усилят риска от рак. Затова някои изкуствени багрила в продуктите, изнасяни за Европа, са напълно отстранени от продукта или сменени от естествени.

Пилета с антибиотици

Доставките на пиле от най-голямата американска компания за произвеждане на месо, Тайсън Фуудс, е неразрешена в Европа, Русия, Норвегия и Австралия. Това се случва след разкритието, че Тайсън инжектират антибиотици, стероиди, противовъзпалителни средства и кетамин в птиците си. Представители на компанията дадоха обещание да изключат потреблението на сходни субстанции.

Спортни питиета

Някои производители в устрема си да обезвреждат неприятната миризма на напитката и да подобрят цвета ѝ употребяват бромирано растително масло, BVO (E-443). Поради токсичността му то е неразрешено в Япония и Европа. Доказано е, че покачва риска от развиване на рак на гърдата и на простатата.

ГМО

Повече от половината от страните в Европа не разрешиха ГМО продуктите още през 2015 година Причините са: алергизиращо деяние, токсичност и понижена хранителната стойност на продуктите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР