Повечето хора обичат да споделят снимки в социалните мрежи -

...
Повечето хора обичат да споделят снимки в социалните мрежи -
Коментари Харесай

Внимавайте с тези 4 неща, когато качвате снимки в интернет

Повечето хора обичат да споделят фотоси в обществените мрежи - селфита, фрагменти с другари или домашни любимци, досадни снимки на храна и така нататък Малцина обаче осъзнават какъв брой доста информация може да разкрие една фотография и по какъв начин тази информация може да бъде употребена от злонамерени лица. От MakeUseOf поучават да внимавате изключително със следните неща, когато качвате фотоси в интернет.

- Какво тъкмо има на фотографията

Фотосите съдържат обилие от информация, която от време на време не се вижда от пръв взор. Фонът или някои елементи могат да разкрият финансовото положение на индивида, избрани негови привички, местоположението му и още доста.

-  Кой е на фотографията

Не е добре да качвате в интернет фотоси на хора без тяхното единодушие. Те може да не желаят всички да схващат елементи като къде или с кого са били и вие би трябвало да се съобразите с това.

- Къде е снимана фотографията

За страдание доста е елементарно да се откри къде е направена една фотография. Един пейзаж може да разкрие обичаните ви дестинации. Освен това има и проблем за сигурността на дома ви, до момента в който сте отвън града. Ако публикувате поредност от сходни фотоси, направени в границите на няколко дни, казвате на всички, че вашият дом е празен.

- EXIF данните

Снимките имат свои лични тагове. Те са групирани като метаданни, известни като EXIF, и съдържат доста информация- всичко от марката и модела на фотоапарата до ISO конфигурация, времето на експонацията, размера на блендата и други се съхраняват като EXIF метаданни. Записват се и други данни, като датата, на която е направена фотографията, както и местоположението. Ако EXIF данните не се отстраняват от уеб страницата, където споделяте, тази информация може елементарно да бъде декодирана благодарение на инструмент като pic2map. Ако споделяте вашите фотоси онлайн, би трябвало да изтривате преди този момент EXIF данните. Платформи като Фейсбук и Instagram вършат това с всички фрагменти. В други уеб сайтове е добре да ги махате ръчно.

 

Expert.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР