Повечето хора имат една доминираща жлеза и 1-2 жлези с

...
Повечето хора имат една доминираща жлеза и 1-2 жлези с
Коментари Харесай

Кой е твоят хормонален тип?

Повечето хора имат една преобладаваща жлеза и 1-2 жлези с второстепенно деяние, които оказват забележим резултат, а по този начин също 1-2 рецесивни жлези. При вторична позиция на жлезата се откриват единствено някои аспекти на вида.

На седемте ендокринни жлези дават отговор 7 биотипа. Мъжете и дамите имат разнообразни полови жлези – разграничават се женски сексуален вид и мъжки сексуален вид. Рядко се срещат хора с 4-5 доминантни жлези и ясно изразена чернодробна функционалност – това е уравновесеният вид. Всеки от тези биотипове има преимущества и дефекти и всички те са непокътнати от еволюцията.

Полов вид

Половият вид е полово прелъстителен и сетивен. При мъжете високата централизация на мъжки полови хормони акцентира половите характерности – типичната триъгълна форма на гръдния панер, окосмяване на тялото и ранно оплешивяване от мъжки вид. При дамите високата централизация на полови хормони акцентира женските полови характерности – фигура с форма на песъчлив часовник или огромни гърди и тесни бедра или дребни гърди и необятни бедра. Половият вид има мощна полова ориентировка и мощен интерес към секса. Половият вид евентуално е еволюирал в райони с висока детска смъртност.

 Полов вид

Панкреатичен вид

Панкреатичният вид постоянно е с наднормено тегло, обществен и радостен. Високата централизация на инсулин покачва депозирането на сила в мастните кафези, което е причина за окръглено лице и хронично затлъстяване; 30% от тези хора са с наднормено тегло още от учебна възраст. Високото равнище на инсулина е причина за нараснал апетит и компулсивно хранене. Интересът на хората от панкреатичния вид е ориентиран към приготвянето на храната, яденето и диетите. Когато равнището на кръвната захар е високо (след хранене), тези хора са щастливи, само че когато е ниско те стават бавни и се депресират. При подобаващ метод на живот панкреатичният вид може да управлява последствията от затлъстяването. Този вид евентуално се е развил в райони с ниска околна температура и има преимущество при условия на апетит.

 Панкреатичен вид

Надбъбречен вид

Надбъбречният вид е мощен, атлетичен и спокоен. Високите равнища на надбъбречните хормони адреналин и кортизол са свързани с квадратни челюсти и жилави мускули, които са доста стегнати, непластични. Размерът на мускулите може да е дребен или огромен – само че това, което има значение, е мускулният тонус. Високата централизация на надбъбречните хормони води до покачване на артериалното налягане, те дават висока сила и устойчивост при дълготрайно отмерено натоварване. Надбъбречният вид обича спорта, физическата интензивност и пътуванията. Този вид евентуално е зародил при висока надморска височина и сурови условия, където са нормални лишенията и компликациите.

 Надбъбречен вид

Тимусен вид

Тимусният вид е висок, прочувствено сензитивен и изобретателен. Тимусът, дружно с растежния хормон, дава отговор издължаването на костите при растежа им, като оформя дълги крака и лице. Тимусните хормони ускоряват устойчивостта на имунната система против заболявания и постоянно водят до алергии. Активната активност на тимуса се забавя след пубертета. Имунната система и мощно обвързвана с прочувствените положения и тимусният вид е мощно сензитивен към любовта и тъгата. Тези хора мощно обичат и изпадат в мощни депресии. Те са извънредно изобретателни и артистични. Тимусният вид евентуално се е развил в области, където има потребност нараснала резистентност против заболявания (например саваната).

 Тимусен вид

Тиреоиден вид

Тиреоидният вид е слаб, висок и ментален. Щитовидният хормон тироксин е виновен за основаването на стройно тяло, а калцитонинът е виновен за построяването на дребни здрави кости. Тироксинът форсира метаболизма, покачва пулса и намалява артериалното налягане, подтиква нервното развиване. Хората от този вид са нервни, свръхчувствителни и високо интелигентни, бързо преносими, само че и бързо се изтощават. Този вид евентуално се е развил при студени климатични условия, които изискват поддържане на топлината на тялото през нощта и през зимата и експедитивност денем.

 Тиреоиден вид

Хипофизен вид

Хипофизният вид е подсъзнателен, харизматичен и образован. Повишената централизация на хормона вазопресин води до задръжка на вода и води до мощно развиване на челото (спрямо скулите), а по този начин също и до мощно развиване на паметта и обсесивни поведенчески реакции. Обратно, хормонът окситоцин е виновен за интервали на немарливост и слаба централизация. Този вид има висока просветеност, бърза мисъл и сексапил, само че не е задоволително еластичен и има податливост към пристрастяване. Тъй като хипофизата дава отговор за регулацията на всички жлези, този вид може да докара тялото си до безсилие. Хипофизният вид евентуално се е развил в пустинни области със мощна дневна светлина и нищожна вода в ранните интервали, когато хората са имали потребност от предводители.

 Хипофизен вид
Епифизен вид

Епифизният вид е витален, съзнателен и психологичен. Епифизният хормон мелатонин потиска растежния хормон и половите хормони, което води до невисок растеж и закъсняване на пубертета, с вероятни промени в половите функционалности. Мелатонинът е виновен за съня, сънищата и халюцинациите, а евентуално и с психологични отклонения. Този вид бързо усвоява и обработва новата информация със способността на дете. Епифизните хормони противодействат на рака, стареенето и заболяванията. Епифизният вид бързо се приспособява към сезонните вариации и в никакъв случай не боледува от сезонни заболявания. Този вид евентуално се е развил в области с от време на време слънцегреене, като арктическите. Той е най-редкият вид.

 Епифизен вид

Балансиран вид

При съществуване на мощен черен дроб и баланс сред надбъбречната и шитовидната функционалност или когато преобладават аспекти от 4-5 жлезни вида, личността е гъвкава и има приблизително равнище на всички качества. Тези хора са добре уравновесени. Хормоналният баланс води до създаване на приблизително тяло – нито високо, нито ниско, нито едва, нито дебело, нито мускулесто, нито полово. Метаболизмът им е уравновесен, с умерено артериално налягане и пулс даже при висок стрес. Силният черен дроб елементарно обезврежда токсините. Личността е гъвкава и в ментално, и в прочувствено отношение, с баланс или разновидност на 3до 5 личностни вида. Балансираният вид не е доста мощен, само че е доста адаптивен. Вероятно е зародил в мигриращите популации и популации, изложени на неподходящи и токсични условия на средата.

Във всеки човек действат всички ендокринни жлези и функционалността на всяка от жлезите варира в необятни граници, от доминантна до рецесивна. Въпреки това множеството хора имат един ясно изразен биотип.

 Балансиран вид

Превод: Мая Живкова
Източник

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР