Повечето евтини или по-стари модели не са автоматичниГорещите дни наближават,

...
Повечето евтини или по-стари модели не са автоматичниГорещите дни наближават,
Коментари Харесай

Как да удължим живота на климатика в автомобила?

Повечето евтини или по-стари модели не са автоматизирани

Горещите дни наближават, което значи, че е време да помислим за климатика в колата. Като всяко друго устройство, климатикът не може да служи постоянно. Въпреки това, всеки водач може да направи освен това, с цел да може това устройство му служи правилно допустимо най-дълго. Какво би трябвало да се направи, споделя.

В актуалните коли климатичната система работи в автоматизиран режим и доста постоянно изобщо не се изключва. Това значи, че климатроникът се включва даже през зимата. Мнозина обаче считат, че това решение не е положително.

Инженерите са на друго мнение и предлагат непрекъснатата работа на климатичната система, като по този начин се заобикаля "стагнацията " на маслото, защото компресорът на климатика, сходно на други съставни елементи на колата, също се смазва с масло. С непрекъснатата работа се заобикаля така наречен маслен апетит. През зимата климатичната система се включва безусловно за 1-2 минути, когато запалите колата.

При стандартните климатици обаче не е по този начин. Повечето евтини или по-стари модели климатици не са автоматизирани. През зимата такова съоръжение не започва независимо. Това от своя страна води до обстоятелството, че тръбопроводите на всички вериги на системата са празни. Маслото застоява в долната част на компресора, стените на веригата не са покрити с маслен филм, което значи, че стартира процесът на струпване на влага. Влажността от своя страна неизбежно води до разяждане.

Тъй като в стандартните климатици нямат режим auto, този проблем се „ лекува “ единствено с така наречен ръчен режим. През есента, през зимата, напролет водачите на коли би трябвало, въпреки и не всякога, само че най-малко с периодичност от няколко пътувания, независимо да включват климатика за няколко минути. Дори две минути ще бъдат задоволителни, с цел да се подсигурява, че всички евентуално уязвими зони са покрити с маслен филм и са предпазени от конденз и наслойка в близко бъдеще.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР