Повечето диети изключват бананите от менюто Това е, за да

...
Повечето диети изключват бананите от менюто Това е, за да
Коментари Харесай

Експресно вталяване с банани убива желанието за сладко

Повечето диети изключват бананите от менюто

Това е, с цел да не го натоварват прекадено с калории. Според английския диетолог Джейн Грифин, в случай че вярно изградите програмата си за хранене, ще получите от плода задоволително сила, с цел да не чувствате апетит, само че незадоволително за струпване на нови мазнини. Така банановата диета става бърз метод да свалите най-малко 2-3 непотребни кг.

Допълнителните екстри са, че ще ви е вкусно. Няма да изпитвате потребност от сладко като при други стратегии за намаляване. Заради калоричността на бананите няма да изпитвате апетит 2 часа след хранене. Повишеното наличие на фибри пък има прочистващо деяние. Плодовете са богати на калий и контролират водно-солевия баланс в организма. А и дефицитът на детайла води до появяването на целулит поради задържането на вода. Бананите облекчават работата на стомаха и усъвършенстват обмяната. Ароматният плод е и източник на витамини А, Е, С и В, а тази композиция заздравява косата и ноктите, забавя процеса на стареене на клетките.

Банановата диета има няколко разновидността. Може да е моно и да не включва други артикули. Разработени са и по-щадящи разновидности.

Експрес-метод

Ако желаете бързо да свалите 2-3 кг, за вас е идеална 3-дневната стратегия. Всеки ден може да ядете по 1,5 кг банани, разграничени в пет приема. Това количество е задоволително, с цел да не гладувате. Но разходът на калории и при най-мързеливите ще надвишава признатите и по този начин ще отслабвате. Към плодовете прибавете 1,5-2 литра вода. Позволен е и зелен чай без подсладител.

Ако изпитате доста изострен апетит, може да хапнете 2-3 лъжици овесена каша, приготвена с вода, или 50 г варено пилешко.

Преходът към плодовата диета не би трябвало да стресира организма. Три дни преди нея намалете размера на порциите и махнете от менюто си мазните храни.

Седмично разтоварване

С банани можете да свалите до 5 кг за седмица. Отслабването стартира с сложни дни единствено на плодове и последователно се включват други храни.

През първите три дни ядете по 1,5 кг банани дневно.

4- и ден

Закуска: 2 банана и чаша зелен чай.

10 ч.: 1 варено яйце.

Обяд: 2 банана, 2 с.л. овесена каша, чаша зелен чай.

16 ч.: 1 банан.

Вечеря: 1 банан и чаша нискомаслено кисело мляко.

5- и ден

Закуска: 2 банана и чаша зелен чай.

10 ч.: Чаша нискомаслено кисело мляко.

Обяд: 100 г варен ориз и 100 г варена риба.

16 ч.: 1 банан.

Вечеря: 2 банана.

6- и ден

Закуска: 1 банан, 100 г варено пилешко и чаша зелен чай.

10 ч.: Чаша нискомаслено кисело мляко.

Обяд: 2 банана и филийка пълнозърнест самун.

16 ч.: Чаша нискомаслено кисело мляко.

Вечеря: 1 банан и 100 г извара.

7- и ден

Закуска: 2 банана и чаша нискомаслено кисело мляко.

10 ч.: 100 г извара.

Обяд: 1 банан, 100 г овесена каша, шепичка сушени плодове.

16 ч.: 1 банан и 1 ябълка.

Вечеря: 150 г варени зеленчуци и чаша нискомаслено кисело мляко.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР