Повечето COVID ограничения ще отпаднат от 1 април, но хотелиери

...
Повечето COVID ограничения ще отпаднат от 1 април, но хотелиери
Коментари Харесай

Между пандемия и война: Какъв летен сезон ни очаква?

Повечето Коронавирус ограничавания ще отпаднат от 1 април, само че хотелиери и туроператори са обезпокоени за летния сезон поради войната в Украйна. Браншът се надява да продължи да бъде подпомаган.

Два са главните фактори, които са определящи сега – Коронавирус ограниченията и бежанците, разгласи Павлина Илиева от обединяване „ Бъдеще за туризма “. По думите ѝ туристическият отрасъл се надява да отпаднат всички Коронавирус ограничения и на по-активна реклама на България като туристическа дестинация.

Проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации, подсети, че главните ни съперници за летния туризъм са Турция и Гърция. Той посочи, че Турция е понижила цените и от един месец няма Коронавирус ограничавания за влизащите в страната, заяви БТВ.

„ Трябва да стартираме незабавно де популяризираме България като сигурна дестинация. Не може и една виза да коства колкото половин пътешестване “, разяснява проф. Рачев.

На въпроса кой месец е най-подходящ за отмора през лятото, той сподели, че с добра компания са подобаващи всички топли дни.

„ Аз да вземем за пример обичам втората половина на юни месец – целият плаж е мой, морето е безпределно чисто, тъй като не са пристигнали тези тълпи почиващи “, посочи той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР