Повечето части на Гана са потънали в мрак поради липса

...
Повечето части на Гана са потънали в мрак поради липса
Коментари Харесай

Енергийна криза в Гана: Ограниченото снабдяване с газ предизвиква прекъсване на електрозахранването в цялата страна

Повечето елементи на Гана са потънали в мрак заради липса на газ за зареждане на машини, употребявани за генериране на електричество в страната.

Електроразпределителната компания Ghana Grid Company Limited (GRIDCo) споделя, че обстановката е предизвикала „ дефицит на доставки от 550 MW в пиково време “ в електроцентралата Tema, покрай столицата, Акра.

Основното спиране стартира в четвъртък вечерта.

В момента Гана минава през най-лошата си икономическа обстановка рецесия в едно потомство.

Проучване от юни сподели, че настоящето енергийно обезпечаване на страната е „ сериозно нездравословно и се клати към енергийна рецесия “.

Ситуацията с електрическата енергия, която може да се утежни през идващите години, се утежнява от финансовите усложнения в страната, сподели изследването на Центъра за социално-икономически проучвания (CSS).

През юли самостоятелните производители на електрическа енергия в страната заплашиха да спрат активността си поради просрочени отговорности, дължими към тях от държавната електрическа компания на Гана.

В изказване от четвъртък GRIDCo, енергийният оператор, сподели, че доставките на електрическа енергия за потребителите в някои елементи на Гана ще бъдат лимитирани вследствие на „ лимитирано доставяне с газ " до електроцентрала Tema.

„ Изразяваме надълбоко страдание за породеното стеснение “, се прибавя в изказването.

Енергийната компания не сподели какво е предизвикало казуса с доставките на газ или какъв брой време ще отнеме, с цел да се възобновят естествените доставки.

Гана от няколко години изпитва дефицит на електрическа енергия, прочут като „ думсор “, което значи включване и изключване на езика на акан.

Западноафриканската страна получава доста от електричеството си от водни и топлинни източници, само че те постоянно се поддържат зле.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР