Повечето българи са почивали в страната през летния сезон на

...
Повечето българи са почивали в страната през летния сезон на
Коментари Харесай

Повечето българи, почивали в страната, оценяват ваканцията си на 4 от петобална система

Повечето българи са почивали в страната през летния сезон на фона на проектите, които бяха декларирани при започване на сезона . Това демонстрира проучване на " Галъп интернешънъл ", извършено измежду 1000 българи по телефона, като равносметка на летния туристически сезон. Изследването е част от обичайна изследователска стратегия на " Галъп интернешънъл ", взаимно с Националния ръб по туризъм.

Според изседването, рекламата е изиграла добра роля , с цел да предпочетат сънародниците ни отмора в страната. Оценките за летния туризъм в България са по-скоро положителни, въпреки упованията да са по-високи, а конкуренцията на непознати дестинации да прави българите по-взискателни .

Половината от запитаните са виждали туристическа реклама на България в последните няколко месеца, а другата половина не са, което е добър отзив за достигната публика .

77,7%, т.е. съвсем автоматизирано, одобряват, че рекламата би трябвало даже да се усилва . Само 19,1% са скептични към увеличението на рекламата като механизъм за стимулиране на вътрешния туризъм.

Вероятно и с увеличението на туристическата реклама на наши дестинации в хода на туристическия сезон може да се изясни и по-големият дял почивали у нас спрямо регистрираните при започване на сезона проекти. Роля евентуално играят и рестриктивните мерки, въвеждани и в средата на лятото във връзка с почивките на Бяло море , както прочее и съвсем на всички места другаде в чужбина.

Според проучването, през май 11,6% са възнамерявали отмора на море у нас, а 22,2% (над 1.2 млн. души) са осъществили сходни отмора . 4,3% са възнамерявали планина у нас, само че 8,4% са я осъществили на процедура. Обратно, 5,1% през май възнамеряваха море в чужбина, само че единствено 2,7% (над 150 хиляди души) са го осъществили .

Това е понижение от повече от половин милион спрямо една междинна естествена година . Последното очевидно се дължи на рестриктивните мерки. Респондентите имаха опция да посочат повече от един отговор. Като цяло, 29,7% от хората у нас настояват, че това лято са употребили някаква туристическа услуга - при 19,6%, които са възнамерявали да употребяват такава към началото на сезона.

Онези, които са почивали в България, в голямата си част споделят, че страната е била първи избор - 69,2%. 26,3% признават, че са желали в действителност да почиват в чужбина, само че поради събитията към ковид се е наложило друго.

Според оценката, сънародниците ни, почивали в България, правят оценка почивката си на 4 по петобална канара от 1 до 5. Това е по всички индикатори като цени, качество и противоепидемични ограничения. Почивалите в чужбина, дават и малко по-високи оценки за прекарването си там. Осезаемо по-високи са оценките на тематики като цени и качество на плажа и плажните услуги, както и при противоепидемичните ограничения. Последното е предстоящо на фона на по-строгите ограничения в прилежащи страни, изясняват от Галъп.

Въпреки разликата в оценките, няма смяна в мненията за капацитета на българския летен туризъм, пречупен през персоналния опит - още веднъж към 70% считат, че този капацитет е добър или доста добър .

Хората, които не са почивали това лято акцентират финансови аргументи. Малко над една трета непосредствено посочват опасения, свързани с ковид. Респондентите са назовавали по повече от една причина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР