Повечето американци обвиняват по-скоро президента Доналд Тръмп, отколкото демократите в

...
Повечето американци обвиняват по-скоро президента Доналд Тръмп, отколкото демократите в
Коментари Харесай

Повечето американци смятат, че Тръмп е виновен за спирането на работата на правителството

Повечето американци упрекват по-скоро президента Доналд Тръмп, в сравнение с демократите в Конгреса за частичното прекъсване на работата на американското федерално държавно управление. Това демонстрират оповестени през вчерашния ден данни от изследване, представено от Ройтерс.

Според проучването, което е взаимно на Ройтерс и Ипсос, 47 % от пълнолетните американци държат виновен за това Тръмп, до момента в който 33 на 100 винят демократите. Проучването е правено сред 21 и 25 декември, най-вече откакто държавното управление към този момент беше спряло работа. Седем % считат, че виновността е на републиканците в Конгреса.

Спирането на работата на държавното управление беше провокирано от настояването на Тръмп, на което се опълчиха най-много демократите, само че и някои негови съпартийци от Републиканската партия, данъкоплатците да му обезпечат 5 милиарда $, с цел да бъде построена желаната от него стена по границата с Мексико, отбелязва Ройтерс. Цената на оборудването се прави оценка общо на 23 милиарда $.

Едва 35 % от запитаните в проучването дават отговор, че са за Конгресът да одобри законопроект за разноските, който да планува средства за стената. Само 25 % показват, че поддържат решението на Тръмп да спре работата на държавното управление поради този въпрос.

"Президентът даде ясно да се разбере, че всевъзможен законопроект за финансиране на държавното управление би трябвало да планува и съответното финансиране за граничната сигурност ", съобщи през вчерашния ден говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя обаче не загатна нищо за предлаганата от Тръмп стена.

Без да демонстрират изключително чувство за необходимост на въпроса, нощес двете камари на Конгреса се събраха на съвещания, траяли по няколко минути, само че не започнаха никакви ограничения да бъде прекъснато прекъсването на работата на държавното управление и отложиха това за идната седмица.

Демократите и републиканците към момента са много надалеч от намирането на излаз от рецесията, съобщи представителят на водача на демократите в Сената Чък Шумър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР