Повече за ситуацията в Тбилиси разказва колегата ни от Euronews

...
Повече за ситуацията в Тбилиси разказва колегата ни от Euronews
Коментари Харесай

Протестиращите в Грузия настояват всички арестувани да бъдат освободени

Повече за обстановката в Тбилиси споделя сътрудника ни от Euronews Грузия Торнике Коплатадзе.

Парламентарното болшинство в Грузия отдръпна противоречивия закон за задграничните сътрудници. Политическият съвет на партията " Грузинска фантазия " и " Народна власт " разгласиха публично изказване тази заран, откакто грузинците се събраха на протест пред Народното събрание.

Протестите сплотиха десетки хиляди хора в столицата Тбилиси, откакто по този начин законопроектът беше утвърден от депутатите на първо четене. Мнозина го оприличиха на сходния съветски закон за задграничните сътрудници.

Ако бъде признат, законът би задължил неправителствените организации и медиите, които получават над 20% от приходите си от чужбина, да се записват като задгранични сътрудници. В противоположен случай ги грозят санкции.

Критиците на закона споделят, че това би попречило на присъединението на Грузия към Европейския съюз. Протестиращи имаше от разнообразни браншове на гражданското общество. Хората реализираха задачата си да спрат закона. Демонстрантите обаче нямат желание да стопират с митингите, до момента в който не бъдат освободени всички задържани протестиращи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР