Повече тийнейджъри в САЩ се определят с нетрадиционни полови терминиЗначително

...
Повече тийнейджъри в САЩ се определят с нетрадиционни полови терминиЗначително
Коментари Харесай

Повече тийнейджъри в САЩ се определят с нетрадиционни полови термини

Повече младежи в Съединени американски щати се дефинират с нетрадиционни полови терминиЗначително повече младежи в Съединени американски щати показват, че са транссексуални или се самоопределят с нетрадиционни полови термини, демонстрира проучване, представено от Ей Би Си Нюз. Голяма част от интервюираните отхвърлят концепцията, че момче и момиче са единствените благоприятни условия.
Учените са анализирали данни от проучване измежду съвсем 81 хиляди младежи. Близо 2200 са се самоопределили като транссексуални или не са намерили сходство за себе си в никой от половете. Резултатите демонстрират, че тези деца дават данни за по-лошо психологично или физическо здраве от връстниците си, което удостоверява заключенията от предходни проучвания.
Проучването, обхванало възпитаници в 9-ти и 11-ти клас, е открило, че почти 3 % от тях са транссексуални или не могат да се причислят към пола, с който са се родили. Това включва деца, които употребяват за себе си неутрални местоимения като „ тях “ вместо „ той “ или „ тя “.
За съпоставяне проучване на Калифорнийския университет в Лос Анджелис от 2016 година демонстрира, че доста по-малко – 0.7 % от младежите на възраст сред 13 и 17 години са транссексуални.
Тормозът и дискриминирането са измежду вероятните аргументи за разликата с предходни проучвания, показва ръководителят на научния екип Ник Райдер от Университета в Минесота.
„ Различните полови идентичности са по-широко публикувани, в сравнение с хората чакат “, споделя той.
Според специалисти все по-добрата осведоменост по въпросите на транссексуалността е причина младежите да я декларират намерено или да опитват със половата си ориентировка.
„ С възходящата видимост за "транс "-темата в Съединени американски щати, някои младежи евентуално считат, че е по-безопасно да излязат и да приказват за изследване на половете “, споделя Райдер и добавя: „ Но другите резултати биха могли да отразяват и разликата в задаването на въпроса за половата еднаквост “.
Изследването, което ученият и сътрудниците му са анализирали е включвало въпроси за пола, с който младежите са се родили, дали считат себе си за транссексуални, джендъркуир, полово флуидни или несигурни за половата си еднаквост. Децата не са били питани, дали са минали интервенция или друго здравна интервенция за прекосяване към противоположния пол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР