Повече собствени приходи, но по-малко средства от еврофондовете планира в

...
Повече собствени приходи, но по-малко средства от еврофондовете планира в
Коментари Харесай

София с малко по-скромен бюджет през 2020 г.

Повече лични доходи, само че по-малко средства от еврофондовете възнамерява в бюджета си за идната година Столичната община. Увеличаване на разноските е планувано в сферите на образованието, обществените действия, опазването на здравето, културата. Те са главно за увеличение на заплатите на работещите в тези браншове, а най-големите разноски за това се покриват от прехвърлянията от държавния бюджет, защото засягат педагозите.

Капиталовата стратегия на общината за идната година е със съществено понижение по отношение на плануваните разноски за 2019 година През 2020 година средствата за инфраструктурни планове ще са с 61.5 млн. лв. по-малко от заложените за 2019 година, което е понижение с над 25 на 100.

Така за първи път от много година предварителният проект на Столичната община за бюджета за идната година е по-малък от признатия бюджет за 2019 година Очаква се той да е 1.7 милиарда лв. при 1.75 милиарда лв. за тази година. Досега Столичната община все регистрираше рекордни бюджети и увеличение на парите си всяка година. Кметът Йорданка Фандъкова разяснява, че не се концентрира върху общата сума, защото тя можело да набъбне с уточняването на така наречен временен излишък или неизползваните през 2019 година пари.

" София има милиарден бюджет, само че той не е даденост. Над 650 млн. лв. от него са прехрана за обучение, опазване на здравето, сигурност, просвета, обществени действия ", разяснява Фандъкова.

По-високи налози, повече доходи
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР