Повече престъпления са извършени от непълнолетни и малолетни през миналата

...
Повече престъпления са извършени от непълнолетни и малолетни през миналата
Коментари Харесай

Повече престъпления, извършени от деца, отчитат в община Разград

Повече закононарушения са осъществени от малолетни и малолетни през предходната година в община Разград. Това сочи анализът на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни.

Според данните през отчетния интервал са регистрирани 49 противообществени действия, с 14 повече, а причинителите им са 57 деца, с 15 повече, по отношение на 2017 година. Ръст има също в броя на най-разпространеното закононарушение - кражбите, двойно повече по отношение на миналата година са и побоите с нанасяне на телесни повреди, като половината от тях са осъществени групово.

Тежки закононарушения против личността, компютърни и закононарушения, свързани с наркотични субстанции, през отчетния интервал не са обсъждани.

Основни аргументи за записаните през интервала закононарушения на деца са неналичието на образователен потенциал у огромна част от родителите, нараснала емоционалност и мощна нужда от самоутвърждаване, следване на модел на държание в фамилията, както и обществени и битови проблеми, показва секретарят на комисията Диана Господинова.

Тя разяснява, че през актуалната година работата на комисията ще бъде ориентирана в търсене на нови форми на работа за ограничение на осъществяването на противообществени прояви от малолетни и малолетни, за приобщаването на младежите към действия, които спомагат за тяхното просоциално развиване и образование.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР