Повече от вкусна храна: прасковите укрепват имунитета и защитават кожата

...
Повече от вкусна храна: прасковите укрепват имунитета и защитават кожата
Коментари Харесай

11 причини да похапвате праскови

Повече от вкусна храна: прасковите укрепват имунитета и пазят кожата

Една приблизително огромна праскова обезпечава съвсем 10 % от дневния най-малък банкет на фибри . В допълнение към предотвратяването на запек и подпомагането на положителното храносмилане, прасковените фибри оказват помощ да се управляват равнищата на кръвната захар.

Прасковите съдържат и пребиотици , които хранят потребните бактерии в червата, свързани с противовъзпалителни дейности, укрепването на имунитета и подобряването на настроението.

Една праскова ни дава към 15 % от нужното на ден количество витамин С и към 10 % от витамин А.

Витамин А в прасковите оказва помощ за образуването на лигавицата в дихателните пътища, а по -твърдите мембрани образуват по-добри защитни бариери, твърди диетологът Синтия Сас.

Този плод съдържа и бета-каротин, който е значим за здравето на кожата, защищава от слънцето и прави кожата сияйна.

Витамин С е нужен за производството на колаген, усъвършенства еластичността на кожата и предотвратява нейното разпределяне. Прасковите също по този начин хидратират добре тялото , тъй като повече от 85 % от пресните праскови са вода.

Лутеинът и зеаксантинът в прасковите оказват помощ за отбраната на ретината и лещата. Доказано е също, че понижават риска от макулна недъгавост и катаракта - две постоянно срещани очни болести.

Полифенолните антиоксиданти в прасковите инхибират растежа и разпространяването на ракови кафези, изключително рак на гърдата. Проучване измежду дами е посочило, че два плода се открояват като защитни – по-високата консумация на горски плодове и праскови е обвързвана с по-малък риск от развиване на рак на гърдата.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР