Повече от три месеца, след като 14-годишно момиче загина при

...
Повече от три месеца, след като 14-годишно момиче загина при
Коментари Харесай

Какво се случва 3 месеца, след като красивата Зори загина от 12-ия етаж на недостроена сграда в София

Повече от три месеца, откакто 14-годишно момиче почина при рухване в шахта на незавършен градеж, майката на детето твърди, че следствието се бави. Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел заради немарливо осъществяване на отговорностите, само че съгласно околните доста въпроси към случая са без отговор, оповестява bTV. На 3 май 14-годишната Зорница се качва за повторно на 12 етаж на недостроената постройка в региона на Медицинска академия. С нея е момче, което познава от две седмици.

Тя не е имала уязвимост към високите места, сподели майка й Елена Цветкова. След случая изчезват чантата и телефонът й. „ По показания на момчето чантата на щерка ми е била на площадката и телефонът е бил вътре, което значи, че не е имало селфи, той същото твърди. Къде е тази чанта, както и телефонът?”, пита майка й.

Родителите стартират свое следствие. С помощта на IT-специалист откриват, че в деня след случая някой е влизал в пощата на Зорница. Проследяват и сигнала от изчезналия телефон.

„ Телефонът е открит в 18:30 ч. в региона на „ Овча купел” 2, проследен е, след което е бил на бул. „ България”, а още по-късно в Халите. При разпита ни пожелахме да бъде проследен този телефон, с цел да се види къде е тази клетка, само че имахме отказ”, добави Елена Цветкова.

Според майката проверяващите отхвърлят да ревизират и компютъра на щерка й. Липсва информация и за медицинските експертизи. „ Зъбен статус, биологичен материал, нямаме никаква информация досега – налични ли са, подготвени ли са и какво демонстрират те. Аз нямам доказателства, че не е имало и трети човек. всичко може да мислим, до доказване на противоположното, скърбя детето ми, че не го спрях”, сподели още Елена Цветкова.

А незавършеният градеж към момента е наличен.

„ Влизат от всякъде, това са 200 декара, няма камери, няма огради, няма нищо, няма осветяване, аз като съм в стаята по какъв начин да ги видя. Сега по-малко напират, но при образователен развой тук е ужасно, цели класове идват”, изясни охранителят Юлиян.

Според прокуратурата са назначени голям брой експертизи, чийто резултат към момента не е подготвен. Проверяват се достъпа и защитата на градежа. Засега следствието е против незнаен причинител.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР