Повече от шест тона кокаин, идващи от Суринам, бяха открити

...
Повече от шест тона кокаин, идващи от Суринам, бяха открити
Коментари Харесай

Пратка с шест тона кокаин от Суринам беше заловена на пристанището в Антверпен


Повече от шест тона кокаин, идващи от Суринам, бяха открити в два цистерни контейнера в Антверпен, съобщи Франс прес, като се базира на информация от белгийските митници.

Това е едно от най-големите хванати колета за последните години и съставлява съвсем 10% от общото количество за 2022 година, написа Българска телеграфна агенция.

Голямото пристанището на Антверпен е началната точка за доставка на кокаин от Южна Америка за Европа. То е второто по величина на континента след пристанището в Ротердам, Нидерландия, и е обичайно място за доставка на плодове като банани и ананаси от Латинска Америка, като постоянно кокакинът се крие в сходни колета.

Белгийските митнически служби не оповестяват в какъв тип пратка са били скрити шестте тона кокаин. По техни думи опиатът е открит при инспекция поради подозрително държание.

През 2021 година управляващите в Белгия са задържали общо 89,5 тона кокаин на пристанището в Антверпен, с което се означи растеж от 36% по отношение на миналата години (65,5 тона) и се сложи нов безспорен връх.

От началото на годината са открити съвсем 100 колета кокаин с общо количество от 71,62 тона, съобщи за Агенция Франс Прес говорителка от министерството на стопанската система, финансите, промишления и цифровия суверенитет, под чието управление са митническите служби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР