Повече от половината загуби на вода са намалели вследствие на

...
Повече от половината загуби на вода са намалели вследствие на
Коментари Харесай

Ангел Престойски: Загубите на вода са намалели вследствие на водните цикли

Повече от половината загуби на вода са намалели в резултат на двата водни цикъла – на Община Враца и ВиК-Враца, разяснява шефът на водоснабдителното сдружение Ангел Престойски.
По думите му това се вижда най-много по размера вода, който постъпва по довеждащите водопроводи. По новия, построен по плана за воден цикъл на Община Враца, количеството е 230 л/сек. и още 70 л/сек. по остарелия железен тръбопровод. Така общото количество, което е нужно за облекчаване на потребностите от питейна вода и постъпва към Враца, Мездра и част от прилежащите села, в този момент е 300 л./сек. при 700 л./сек. преди този момент.
Престойски изясни, че са две аргументите в употреба да са и двете уреди. Едната е, че на остарелия тръбопровод има " вързани " две монтански села и клиенти в подножието на Балкана, в региона на село Бели извор, към които няма построено отклоняване от новия тръбопровод, защото съгласно разпоредбите на магистрални уреди отклонения не се вършат. Другата е при възможна повреда на новия водоподаването да се поеме от остарелия, без каквито и да е било неудобства за потребителите.
" Вследствие на вложените по плановете пари и от това намалелите загуби и по-малкото ползване - общественият резултат е голям, тъй като язовирът към този момент стига за всички ", изясни Ангел Престойски и напомни за режимите на вода, които се въвеждаха обратно в годините.
От язовир " Среченска бара " се водоснабдяват над 30 обитаеми места. Сред тях са по-големите градове от двете прилежащи области – Враца, Монтана, Мездра, Берковица, Вършец, уточни още шефът на ВиК Враца.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР