Повече от половината от 22-та петролни танкера във флота на

...
Повече от половината от 22-та петролни танкера във флота на
Коментари Харесай

Венецуелските танкери са в окаяно състояние

Повече от половината от 22-та петролни танкера във флота на Венецуела са толкоз развалени, че би трябвало неотложно да бъдат ремонтирани или изведени от употреба , съгласно вътрешен отчет на държавната петролна компания PDVSA, споделен извънредно с Ройтерс.

В отчета на морския клон на PDVSA, озаглавен " Критични дефекти и опасности на танкерния флот на PDV Marina ", се споделя, че години на отсрочена поддръжка са оставили целия флот с " ниски равнища на надеждност ", изложен на риск от разливи, поглъщане, пожари, конфликти или наводнения.

" Корабите сега нямат подредба за мореходност и документи от страните, под чиито знамена плават ", се споделя в отчета.

Докладът от март 2023 г. е измежду осем документа, споделени с Ройтерс, описващи положението на танкерния флот на PDVSA от корпоративния офис на петролната компания, комерсиалния отдел и морския клон, както и морските управляващи на Венецуела. Съществуването на документите не е съобщавано до момента.

Датирани от януари 2022 година до март тази година, документите разказват в детайли положението на танкерите на компанията; разноските за наемане на кораби на трети страни и положението на договорите за корабостроене с компании в Аржентина и Иран.

Влошаването на положението на флота принуждава PDVSA да наема танкери, с цел да транспортира своя нефт , който обезпечава по-голямата част от твърдата валута на Венецуела, се споделя в разбора на комерсиалното поделение на PDVSA.

Докладите са направени на фона на, подредено от президента на Венецуела Николас Мадуро предишния октомври след откриването на неналичия на милиарди долари заплащания за експорт на нефт. Повече от 60 души бяха задържани, а основният изпълнителен шеф на PDVSA и министърът на петрола на страната бяха заменени.
 Русия и Венецуела ускоряват производството на нефт
Русия и Венецуела ускоряват производството на нефт

Това заяви съветският външен министър Сергей Лавров след визитата си

Докладът на PDV Marina предлага изтеглянето на пет танкера от дейна приложимост ; изпращане на седем до корабостроителници за главен ремонт и инсталиране на транспондери, пожарогасители и информационно съоръжение в другите съдове на компанията. Не са подхванати дейности, защото проверката на активността на сдружението продължава.

Пет от танкерите на PDVSA са на минимум 30 години , след целесъобразния им живот, съгласно отчета на PDV Marina. Последната огромна поддръжка на флота е била направна преди пет години, се споделя в отчета.

" Танкерният флот демонстрира спад в качеството на своите интервенции заради напреднала обезценка, която допуска по-високи разноски за поддръжка и ремонт. Планирането за изпращане на танкерите за ремонт беше мощно наранено от неналичието на заплащания към корабостроителниците и доставчиците, " се споделя в отчета на PDV Marina.

По-рано Ройтерс заяви за увеличение на случаите с танкери, рисковете от разливи и пожари във Венецуела.
 Chevron и Венецуела подписват договорка за увеличение на производството на нефт
Chevron и Венецуела подписват договорка за увеличение на производството на нефт

Министърът на петрола на Венецуела: Смесени компании и произвеждане на нефт, както постоянно сме правили

PDVSA е наела 41 кораба предходната година, се споделя в документите, плащайки към двойно повече от пазарната цена, сред 14 000 и 36 500 $ дневно, на притежатели на танкери, искащи да работят с Венецуела, макар глобите на Съединени американски щати, наложени през 2019 година

Най-малко четири танкера, поръчани от задгранични корабостроителници, са били арестувани заради закъснение на заплащанията , нараствания на разноските и глобите, съгласно документите, прегледани от Ройтерс.

Одитите, подредени от новия основен изпълнителен шеф на PDVSA Педро Телечеа като част от антикорупционното следствие на Мадуро, може да доведат до спомагателни забавяния, сподели изпълнителен шеф на PDVSA.

" Всички контракти са замразени ", сподели почитан представител при изискване за анонимност заради боязън от наказване. Правният отдел и отделите за доставка и търговия на PDVSA желаят от PDV Marina документи за договорите, добави той.

Венецуела е платила на корабостроителниците в Иран и Аржентина минимум 300 милиона $ за шест нови кораба, поръчани още през 2005 година Досега страната е приела единствено два от тях и то по документи

PDVSA е платила съвсем 80% от дължимите 160 милиона $ за два танкера от корабостроителницата " Рио Сантяго " в Аржентина, демонстрират документите.

Освен това PDVSA е платила съвсем 157 милиона евро или 63% от контракт за 248 милиона евро на глобената от Съединени американски щати Иранска морска индустриална компания за четири танкера, съгласно документите.

Два от четирите кораба са доставени след закъснение на заплащанията, компликации с доставките на части и проблеми със застраховката и документите, съгласно документите.
 Санкциите на Съединени американски щати против Венецуела остават
Санкциите на Съединени американски щати против Венецуела остават

Решение на Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР