Повече от половината китайски потребители избягват да купуват продукти, произведени

...
Повече от половината китайски потребители избягват да купуват продукти, произведени
Коментари Харесай

Половината китайци избягват американски продукти

Повече от половината китайски консуматори заобикалят да купуват артикули, създадени в Съединените американски щати, като метод да поддържат страната си в ескалиращото комерсиално напрежение, демонстрира ново проучване, представено от Reuters.

Проучването, извършено от лондонската Brunswick, се е допитало до 1 000 души. 56 % от тях споделят, че заобикалят американски артикули, а 68 % показват, че мнението им за американските компании е станало по-негативно.

" Това съставлява забележителен риск за американските компании, защото три от всеки четири китайски потребителя постоянно купуват от тях ", споделят от компанията.

Brunswick се е допитала и до 1 000 консуматори в Съединени американски щати. Според резултатите, мнението им за китайските компании се утежнява, а 60 % от тях са забелязали нарастване на цените след налагането на мита.

Двете най-големи стопански системи се намират в комерсиална война, налагайки наказания една на друга, което вреди на бизнеса и потребителите.

Американският президент Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Дзинпин ще се срещнат за първи път от седем месеца насам този уикенд на срещата на Г20 в Япония.По-рано през днешния ден министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин, съобщи, че договорката сред двете страни е подготвена на 90 %. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР