Повече от половината германци смятат, че Европа може да се

...
Повече от половината германци смятат, че Европа може да се
Коментари Харесай

Германците масово смятат: Европа може да се защитава без помощта на САЩ

Повече от половината германци считат, че Европа може да се отбранява без военна поддръжка от Съединени американски щати . Това демонстрира ново социологическо допитване, по-малко от две седмици откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че може да отдръпна поддръжката за Европа, напомня " Ройтерс ".

Само 37 % от интервюираните са декларирали, че считат, че Европа е подвластна от военната помощ на Съединени американски щати.

 Тръмп разгласи победа: Съединени американски щати остават в НАТО
Тръмп разгласи победа: Съединени американски щати остават в НАТО

Успяхме да убедим страните членки на НАТО да усилят разноските

Проучването не е открило забележителна разлика сред източногерманските райони и западните области, които имат по-силни исторически връзки със Съединени американски щати. На изток 60 на 100 считат, че Европа не се нуждае от Вашингтон, а на запад - 55 на 100.

Тръмп даде ултиматум на европейските съдружници на 12 юли, предупреждавайки на срещата на върха на НАТО, че Съединени американски щати могат да отдръпват поддръжката си, в случай че Европа не споделя повече от " несправедливата тежест " върху американските данъкоплатци при финансирането на алианса.

В остра рецензия към немския канцлер Ангела Меркел, той също по този начин назова Германия " заложник " на Москва, тъй като, съобщи той, Берлин поддържа газопровода " Северен поток-2 ", свързващ Германия и Русия през Балтийско море.

Около 84 % от интервюираните са изтъкнали, че мненията на Тръмп, че Русия управлява Германия, са " изцяло неуместни ", както демонстрира изследването, в което са взели участие 1004 германци.

Още повече - 92 % - са изтъкнали, че подозират, че претекстът на Тръмп да направи мненията е на първо място да поддържа продажбите на американски полутечен газ в Европа и Германия .

Две трети от респондентите са показали, че поддържат построяването на " Северен поток-2 ", тъй като ще помогне на Германия да си обезпечи по-надеждни доставки на природен газ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР