Повече от половината (58 процента) от анкетираните руснаци в социологическо

...
Повече от половината (58 процента) от анкетираните руснаци в социологическо
Коментари Харесай

Проучване: Повече от половината от руснаците са удовлетворени от живота си

Повече от половината (58 процента) от интервюираните руснаци в социологическо изследване на Общоруския център за проучване на публичното мнение (ОЦИОМ) са задоволени от живота си, съобщи ТАСС. Резултатите от анкетата бяха оповестени през днешния ден на уеб страницата на центъра.

" През януари повече от половината руснаци са дали отговор, че като цяло ги устройва животът, който водят (58 процента). За една година делът им е повишен с 10 процентни пункта по отношение на януари 2022 година Неутрална оценка за живота си е дал всеки четвърти респондент: 24 % са дали отговор, че животът, който водят, ги устройва частично. През обсъждания интервал този индикатор се е запазил релативно постоянен и не е превишавал 28 % ", се споделя в известието.

Проучването сочи, че 17 % от запитаните не са задоволени от живота си.

Почти две трети от интервюираните (59 процента) считат обстановката в страната като цяло за добра, а на противоположно мнение са 33 % от респондентите. Освен това половината от запитаните (52 процента) считат, че в този момент Русия се движи в вярна посока. Отчасти склонен с това е всеки четвърти руснак (24 процента), а всеки пети (19 процента) счита, че страната се движи в неправилна посока.

Анкетата е извършена на 27 януари 2023 година В нея са взели присъединяване 1600 руснаци на възраст над 18 години, показва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР