Повече от месец след изборите - нямаме редовно правителство. А

...
Повече от месец след изборите - нямаме редовно правителство. А
Коментари Харесай

Култов седесар издаде вълшебната тайна за кабинет

Повече от месец след изборите - нямаме постоянно държавно управление. А контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси даже не съумя да се срещне с всички партии. Тя трябваше да работи по модела на една друга контактна група от преди 30 години, която съумя да събере несъбираемото - седесари с някогашни комунисти. В “Срещу течението ” Евгений Генчев беседва с нейния идеолог Димитър Луджев.

" Тогава имаше напълно различен вид контактна група - на кръглата маса - на Съюз на демократичните сили и на Българска социалистическа партия - на Пирински. Там се подготвяха всички съглашения. След това имаше такава и в Народното събрание. И тогава и в този момент обстановката е патова, само че тогава Българска социалистическа партия имаше болшинство, а в този момент няма. Имахме доста по-малко депутати от тях, само че се оказахме мотора на Народното събрание. Взехме огромните общини в страната и създадохме съдружно държавно управление ", спомня си той.
-->
По думите му някой е трябвало да изведе страната от рецесията. " Спечелихме изборите, макар че Съюз на демократичните сили се разцепи, бяхме на сакат крайник. Нямаше да спечелим, в случай че не беше Желев и високия рейтинг на държавното управление. Да пробват и в този момент да основат програмно държавно управление. Българска социалистическа партия, Демократична България, БВ даже Движение за права и свободи би трябвало да вземат участие в контактната група ", прикани Луджев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР