Повече от един милион души са напуснали домовете си в

...
Повече от един милион души са напуснали домовете си в
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Ден 10 от последната война Израел-Хамас

Повече от един милион души са напуснали домовете си в линията Газа преди предстоящото израелско настъпление, което се стреми да отстрани Хамас водачество след смъртоносното му навлизане

От Асошиейтед прес, 16 октомври 2023 година, 1:08 ч.

Повече от един милион души са напуснали домовете си в линията Газа преди предстояща инвазия на Израел, която се стреми да отстрани водачеството на Хамас след неговото смъртоносно навлизане. Хуманитарни групи предизвестяват, че израелска сухопътна атака може да форсира филантропична рецесия.

Израелските сили, подкрепени от военни кораби на Съединени американски щати, се разположиха по границата на Газа и проучваха за това, което Израел сподели, че ще да бъде необятна акция за разтрошаване на въоръжените групи. Седмица мощни въздушни удари унищожиха квартали, само че не съумяха да спрат ракетния обстрел на бойци против Израел.

Войната, почнала на 7 октомври, се трансформира в най-смъртоносната от пет войни в Газа и от двете страни, с повече от 4000 мъртви. Министерството на здравеопазването в Газа заяви, че 2670 палестинци са били убити и 9600 ранени. Повече от 1400 израелци са били убити, а минимум 155 други, в това число деца, са били хванати от Хамас и отведени в Газа, съгласно Израел.

В момента: < /p>

1. Водата изтече в приютите на Организация на обединените нации в Газа и претрупаните лекари в най-голямата болница на територията се борят да се грижат за пациенти, за които се опасяват, че ще умрат, откакто горивото в генераторите свърши.

2. Израелската войска сподели, че няма да се насочи към съответен маршрут на юг в продължение на няколко часа, като още веднъж прикани палестинците всеобщо да изоставен севера. Предния ден военните предложиха два коридора и по-дълъг прозорец. В него се споделя, че стотици хиляди към този момент са избягали на юг.

3. Градска борба по време на войната на Израел против Хамас през 2014 година предлага бегла визия за вида сражения, които биха могли да предстоят.

Ето какво се случва в последната война сред Израел и Хамас:

БАНКОК - Самолет на тайландските военновъздушни сили, пренасящ 130 евакуирани от Израел, дойде рано в понеделник в Банкок.

Към събота 7058 тайландци в Израел са се записали за непринудено репатриране, до момента в който 83 са показали желанието си да останат в Израел, съгласно тайландското външно министерство. Премиерът Срета Тависин сподели в неделя, че се оповестява, че 28 тайландци са били убити при офанзивата против Южен Израел от Хамас, а други 17 са били отвлечени.

Има към 30 000 Тайландски служащи в Израел, най-вече наети като селскостопански служащи, а към 5 000 работеха в региона, обиден от насилието.

ОТТАВА, Онтарио — The Canadian държавното управление удостовери гибелта на пети жител в Израел след поредност от офанзиви от бойци на Хамас.

Отделно, канадците в обсадената Ивица Газа няма по какъв начин да изоставен.

Глобалните въпроси на Канада споделят, че трима други канадци, които са били в Израел, когато офанзивите се случиха на 7 октомври, към момента са в неопределеност. Длъжностни лица не предоставиха детайлности за петия умрял човек или тези, които са в неопределеност, базирайки се на съображения за дискретност.

Джули Сънди, асистент заместник-министър по световните въпроси на Канада, споделя, че държавното управление към момента работи, с цел да измъкне до 300 канадци и техните родственици от Газа, до момента в който Израел се приготвя за предстояща сухопътна инвазия.

ЕРУСАЛИМ — Организация на обединените нации.' Палестинската организация за бежанците споделя, че Газа „ е удушена “ и броят на хората, търсещи заслон в своите учебни заведения и уреди в южната част на територията, е голям.

“ Ако разгледаме казуса с водата — всички знаем, че водата е живот — в Газа свършва водата и в Газа свършва животът “, сподели Филип Лазарини, общоприет комисар на UNRWA на конференция в Ерусалим в неделя.

„ Вярвам, че скоро с това няма да има нито храна, нито медикаменти “, сподели той.

„ Атаката против Израел от предходната седмица беше ужасяваща “, сподели той. „ Нападението и вземането на заложници са жестоко нарушаване на интернационалното филантропично право. Но отговорът на убийството на цивилни не може да бъде да се убиват още цивилни. “

Поне 1 милион души бяха принудени да изоставен домовете си в Северна Газа. Най-малко 400 000 разселени хора са натъпкани в учебни заведения и здания на UNRWA и множеството не са оборудвани като незабавни убежища. Условията са нехигиенични и ужасяващи.

Повечето от 13 000 чиновници на организацията в линията Газа към този момент са разселени или са напуснали домовете си, сподели Лазарини.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > ВАШИНГТОН — Държавният департамент на Съединени американски щати споделя, че броят на убитите американци от експлоадирането на войната сред Израел и Хамас е повишен до 30.

„ Към този миг можем да потвърдим гибелта на 30 жители на Съединени американски щати. Изказваме нашите най-дълбоки съболезнования на жертвите и на фамилиите на всички наранени ", се споделя в изказване на Държавния департамент, оповестено в неделя. Съединени американски щати също са осведомени с 13 изчезнали жители и са в контакт с техните фамилии.

Бойци на Хамас нахлуха в Израел на 7 октомври и убиха повече от 1400 израелци, по-голямата част от които цивилни. Екстремистите също по този начин отвлякоха минимум 155 души - число, което включва бебета и възрастни хора — и ги държат като заложници в Газа. Местонахождението им не е обществено известно, само че фамилиите им незабавно упорстват за освобождението им.

„ Съединени американски щати. държавното управление работи непрекъснато, с цел да дефинира местонахождението им и работи с израелското държавно управление по всеки аспект на рецесията със заложниците, в това число шерване на разследваща информация и разполагане на специалисти от цялото държавно управление на Съединените щати, които да поучават израелското държавно управление по отношение на напъните за възобновяване на заложниците, ” се споделя в изказването. сподели.

Министерството на здравеопазването в Газа сподели, че 2670 палестинци са били убити до момента.

U.N. Генералният секретар Антониу Гутериш предизвести в неделя, че Близкият изток е „ на ръба на пропастта “ и повтори апелите си Хамас да освободи заложници и Израел да допусне филантропична помощ и служащи в обсадената Газа.

„ Всяка една от тези две цели е годна сама по себе си. Те не би трябвало да се трансформират в разменна монета “, сподели шефът на Организация на обединените нации в изказване. Египет, Йордания, Западният бряг и Израел са подготвени да бъдат мобилизирани в Газа, в случай че това може да стане безвредно.

Стоките могат да бъдат изпратени в границите на часове, сподели той.

БЕЙРУТ — Израелски дрон изстреля две ракети късно вечерта в неделя по рид западно от град Кфар Кила в Южен Ливан, държавната Национална осведомителна организация докладвани. Няма известия за жертви при ударите, които бяха нанесени покрай център на ливанската войска.

Израелската войска разгласява в платформата на обществените медии X, че е блъснала цели на Хизбула само че не посочи какви са те.

Трансграничните конфликти сред въоръжени фракции в Ливан и Израел се ускориха в неделя, като Хизбула изстрелва ракети, а израелските сили дават отговор с обстрел. Израелската войска също заяви за пукотевица по един от граничните си постове. Боевете убиха най-малко един човек от израелската страна и раниха няколко от двете страни на границата.

Хизбула сподели в изказване в неделя, че е изстреляла ракети към израелска военна позиция в северния граничен град Щула в възмездие за израелския обстрел, който умъртви видеооператора на Ройтерс Исам Абдалах в петък и двама ливански цивилни в събота.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР