Повече от два часа продължи празничната литургия за Вход Господен

...
Повече от два часа продължи празничната литургия за Вход Господен
Коментари Харесай

Пропускателен режим в пловдивския храм "Света Марина"

Повече от два часа продължи празничната литургия за Вход Господен в Йерусалим (Цветница), която оглави митрополит Николай в пловдивския храм " Света Марина " при прецизно осъществяване на ограниченията против разпространяването от ковид.

В словото си владиката означи:

" Неслучайно, размишлявайки за днешния празник в подтекста на пандемията и решението на Светия синод да не се раздава върба на Цветница, мисля за думите на Свети Андрей Критски. Толкова удивително той ни го е споделил: " Вместо върбови клончета, връчи на Господа своите добродетели ". Не би трябвало да размахваме клончета, не би трябвало да стремим към изразяването на външната, повърхностната, бързопрехоходната ни наслада, споделя Свети Андрей. Ти му връчи не върбови клончета, а своите положителни каузи. Открий пред него своето сърце и разсъдък и тогава Христовия мир, който надвишава целия свят, ще резервира сърцата и мислите и живота ни ".

Опашки пред външния павилион за свещи нямаше.

Пред него са маркирани нужните за спазването на отдалеченост дистанции. Свещ може да възпламени пред фасадата на храма, където са сложени свещниците. До тях има и огромна кошница с пакетирани пликове с маски, шалове и дезинфектанти.

Входът в храма е от едната страна, като при влизане църковен чиновник пръска ръцете на вярващите с дезинфектант. Изходът от храма е от другата страна, с цел да не се пресичат потоците, по които минават хората. Вътре се позволяват миряни, само че при привършване на потенциала, вярващите се насочват към двора на митрополията. Там има голям екран, на който се излъчва литургията.

Поставени и са и столове, които са през два метра един от различен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР