Повече от девет месеца изминаха от предоставянето на най-новата социална

...
Повече от девет месеца изминаха от предоставянето на най-новата социална
Коментари Харесай

Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства – Смолян продължава дейността си и през лятото!

Повече от девет месеца изминаха от даването на най-новата обществена услуга за община Смолян – Дневният център за възрастни с деменция, с която успяхме да обхванем една група хора в неравностойно състояние, за която до в този момент не се оферираше подобаваща поддръжка.

В дневния център възрастните хора имат опция да получат съответна здравна грижа, да са заобиколени от хора, с които да споделят ползите си и да не се усещат самотни. Всичко това кара техните фамилии да се усещат спокойни знаейки, че околните им са настанени в прелестно и уютно място, и са поверени на грижите на експерти.

И през лятото продължава действието на дневния център, като екипът е обезпечил забавни занимания за потребителите, като развъждане на цветя и грижа за зеленчукова градина, разходки и отдих измежду природата, арт и трудотерапия и други

Дневният център продължава приема на лица с разнообразни форми на деменция, като са основани условия за цялостна грижа за тях денем, обвързвана с даването на храна, облекчаване на ежедневните, здравните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време.

Услугата се дава изцяло гратис.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР