Повече от десетилетие след смъртта си Майкъл Джексън ще бъде

...
Повече от десетилетие след смъртта си Майкъл Джексън ще бъде
Коментари Харесай

Феновете ликуват: Екранизират живота на Джако

Повече от десетилетие след гибелта си Майкъл Джексън ще бъде обект на високобюджетен биографичен филм, като съгласно „ Deadline “, зад него застава един от най-хубавите режисьори в сектора - Антоан Фукуа.

Биографичният филм за Майкъл Джексън, една от най-големите звезди на поп промишлеността, ще стартира да се снима тази година. Но не е доказано кой ще извършва титулярната роля.
-->
Според „ Entertainment Weekly “ Lionsgate са привлекли режисьора на „ Еманципация “ Антоан Фукуа за режисьор на идния филм за Майкъл, отдаден на пътя и музиката на суперзвездата. Продуцентът на " Бохемска рапсодия " Греъм Кинг стои зад продукцията, а сценаристът на " Гладиатор " Джон Логан написа сюжета.

Фукуа е най-известен със взаимната си работа с Дензъл Уошингтън, в това число във филмите " Тренировъчен ден " и двата кино лентата " Equalizer ".

" Първите работи в моята кариера бяха музикални и към момента усещам, че съчетаването на киното и музиката е дълбока част от това, което съм ", сподели Фукуа. " За мен няма реализатор със силата, харизмата и чистия музикален талант на Майкъл Джексън. Бях повлиян да върша музикални видеоклипове, като гледах работата му - първият негър реализатор, който доминираше в MTV. Неговата музика и облици са част от моя светоглед. Шансът да опиша историята му на екрана дружно с музиката му е неудържим. "

Животът на поп иконата обаче е изпълнен с несъгласия, сред които тежки обвинявания в полово принуждение над деца.

Но Lionsgate разгласи, че филмът ще " изследва всички аспекти на живота на Майкъл “.

" Филмът ще даде на публиката неразказван до момента и изчерпателен портрет на комплицирания човек, който се трансформира в Крал на попа ".

Първият биографичен филм за Майкъл Джексън се прави с благословията на наследниците на починалия музикант, предава БГНЕС. Очаква се филмът да обхване главните моменти от кариерата на Майкъл като фронтмен на „ Jackson 5 “ и доминирането му през 80-те години като най-продавания реализатор на всички времена. Пресъздаването на основополагащите музикални видеоклипове към " Thriller ", " Bad " (18-минутен героичен клип, изработен от Мартин Скорсезе) и " Black or White " не е доказано, само че би било необикновено да се види през опитното око на Фукуа.

Известен е фактът, че през 1993 година малко момче упреква Краля на попа в полово принуждение, с което слага началото на дългогодишните изказвания за педофилия, които преследват музиканта през цялата му кариера. Случаят е организиран, като Джексън изплаща 23 милиона $, за които се отбелязва, че не са самопризнание за виновност, само че 10 години по-късно обвиняванията стават още по-ожесточени. През 2005 година Майкъл Джексън се изправя пред съда за обвиняванията в тормоз и изнудване в допълнение към други свързани обвинявания. В последна сметка правосъдните заседатели признаха Джексън за почтен по всички обвинявания, акцентирайки като проблем хронологията на обвиняванията. Биографичният филм евентуално ще се занимава с това събитие, изключително откакто в последна сметка съдът призна артиста за почтен.

Други скорошни биографични филми, измежду които " Искам да танцувам с някого " за Уитни Хюстън и " Елвис " с Остин Бътлър, се пробваха да балансират сред положителните и неприятните страни от живота на най-известните ни реализатори. Използвайки тези филми като образец, дружно с високо оценения " Бохемска рапсодия ", екипът зад камерата е подготвен да трансформира биографичния филм за Майкъл Джексън в действителност.

Греъм Кинг и Джон Логан от години обмислят биографичен филм за Майкъл Джексън като буен план. Преди това екипът е работил дружно по " Авиаторът " - различен биографичен филм за исторически спорна персона, ексцентричния милиардер Хауърд Хюз. Работата по кино лентата за Джексън стартира през лятото, откакто Антоан Фукуа завърши със фотосите на " Equalizer 3 " с Дензъл Уошингтън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР