Повече от денонощие планински спасители издирват изчезналия в Рила планина

...
Повече от денонощие планински спасители издирват изчезналия в Рила планина
Коментари Харесай

Има ли шанс? Търсят наслуки сноубордиста

Повече от денонощие планински спасители търсят изчезналия в Рила планина сноубордист, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа /ПСС/.

До момента няма развиване.

Вчера малко след 17.30 часа е подаден сигнал на телефон 112 за изгубил се в планината мъж. Сигналът е подаден от човек, който го е придружавал, показаха от ПСС, като по първична информация негови другари са се пробвали да го намерят сами.

Акцията през вчерашния ден е траяла до късно през нощта и е възобновена тази заран. В издирването през днешния ден са взели участие над двадесет планински спасители от Благоевград, Банско, Разлог и София, както и две подготвени кучета. Използвани са и радари, с които се локализират затрупани от лавини хора, показаха от ПСС.

Нищо обаче не бе намерено. След това екипите се насочиха към място, където бе засечен мобилният телефон на столичанина, само че и там не бе открит.

" Карали са извънпистово, нямал лавинен апарат, няма съответно сведение от приятелите накъде тъкмо е тръгнал, къде е щял да кара ", съобщи прeд bTV Георги Ботев от ПСС в Благоевград.

" Чакам да се приберат екипите, с цел да обсъдим по какъв начин да продължим акцията ", сподели началникът на ПСС Емил Нешев, който през днешния ден дойде на мястото и се включи в акцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР