Повече от декар са унищожените от багер дюни на къмпинг

...
Повече от декар са унищожените от багер дюни на къмпинг
Коментари Харесай

Над декар са унищожените дюни на къмпинг „Смокиня”

" Повече от декар са унищожените от екскаватор дюни на къмпинг „ Смокиня”. Засегнатата част се намира в парцела на Иван Нончев. Това подухва на мисълта, че намесата е негова. Геодезическо снимане на разораната предпазена територия е открило, че най-вече са засегнатите бели дюни, които са и най-ценни. Готови сме на спомагаме на проверяващите органи. Малка част от унищожените местообитания попадат в концесията на плажа. Повечето са в частни парцели. "
Геодезическо снимане на разораната предпазена територия е открило, че най-вече са засегнатите бели дюни, които са и най-ценни. Малка част от унищожените местообитания попадат в концесията на плажа - множеството са в частни парцели. Основно унищожените дюни от цялата повърхност, която е 1205кв.м, е 622 кв.м. Те се намират в парцела на Иван Нончев. Това подухва на мисълта за негова интервенция. Tова съобщи за Actualno.com инж. Тонка Атанасова, шеф на РОСВ Бургас.
Според нея, виновност по случая нямат, концесионерите на плажа, притежателят на къмпинга и наемателите нямат виновност по случая, като те не би трябвало да носят наказателна отговорност.
Вече има тъкмо картирани и наложени върху кадастралната карта, профилираната карта, която към момента не е наложена от лицензиран геодезист и е показано какъв брой е развалено от местообитанието. " В този случай това ще помогне с изключение на на нас, в случай че предприемем административно-наказателни дейности, и на проверяващите органи за бъдещи наказателни процедури. Цялата информация ще бъде предоставена на проверяващите органи. Ние към този момент завършваме до тук, с цел да можем да имаме точни данни за осъщественото действие ", добави Атанасова.
Директорът на РОСВ Бургас моли към всички жители да реагират незабавно при такива обстановки: “Ние не можем да бъдем на всички места и във всеки миг, само че можем да реагираме незабавно и да спасим неповторимото естествено благосъстояние “, показва Атанасова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР