Повече от четиридесет полета бяха отменени във Финикс, САЩ, заради

...
Повече от четиридесет полета бяха отменени във Финикс, САЩ, заради
Коментари Харесай

В САЩ заземиха 40 самолета заради жегата

Повече от четиридесет полета бяха анулирани във Финикс, Съединени американски щати, поради високите температури, заяви „ Фокс нюз “. Термометрите демонстрират 49 градуса по Целзий.

Метеорологичните служби в Аризона предизвестиха, че горещините ще се задържат. Летищните управляващи са решили да не подхващат непотребни опасности, които могат да застрашат живота на пасажерите.

„ Американ Еърлайнс “ разгласи, че в горещите часове на денонощието анулира някои от полетите си от летище „ Скай Харбър “. По информация на Flight Radar 24 близо 8% от излитащите самолети са заземени, до момента в който при 33% от кацащите има закъснения.

Термометрите във Финикс демонстрират рекордни горещини. В историята единствено един път са били регистрирани по-високи – през месец юни 1990 година, напомнят американските медии.

Отмяната на полети важи за часовия пояс сред 15:00 и 18:00 часа локално време. При толкоз високи температура не е желателно самолетите да получават позволение за политане.

От Международната организация за гражданска авиация предизвестяват, че горещините могат да имат съдбовни последствия за гражданската авиация. Властите показват, че е допустимо при високи температури да има тежки последствия още при излитането на машините.

По-големите самолети като Боинг 747 и някои модели на Еърбъс въпреки всичко могат да оперират при по-високи температури, тъй че те няма да са наранени от превантивната мярка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР