Повече от четири часа продължиха вчера протестите в центъра на

...
Повече от четири часа продължиха вчера протестите в центъра на
Коментари Харесай

4-часовият протест в столицата завърши мирно след полунощ

Повече от четири часа продължиха през вчерашния ден митингите в центъра на София, съобщи БНР.

Съобщава се за конфликти с полицията и ранени от хвърлени бутилки служители на реда, както и за десетки задържани.

След пренасяне до Орлов мост, протестиращите още веднъж се се събраха в пространството сред Министерския съвет и Президентството.

След зародилото по-рано денем напрежение сред протестиращи и полиция, след 22.00 часа последователно ситуацията се е успокоила.

Около постройките на институциите полицейското наличие е било засилено. Малко след среднощ демонстрацията е завършила.

Припомняме, че в петък вечер се организираха митинг и контрапротест.

Викове " оставка " се чуха и от двете страни на Дондуков.

Министерство на вътрешните работи заяви, че към 19.50 е зародило напрежение , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Участници в митинга пред постройката на " Дондуков " 2 почнали да замерят служителите на реда от кордона с бутилки и яйца.
 Викове
Викове " оставка " от двете страни на Дондуков

Протест в поддръжка на презиндента и в поддръжка на държавното управление

Около 20: 30 часа, когато е разгласен завършек на митинга пред постройката на " Дондуков " 1, част от събралите се пред " Дондуков " 2 са създали несполучлив опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата демонстрация (пред постройката на " Дондуков " 2) са нанесли вреди на два рейса.

От пресцентъра на ГЕРБ настояват същото.

Малко след 23.00 часа протестиращи са се пробвали да пробият полицейския кордон, ситуиран към постройката на Министерския съвет. Някои от присъстващите започнаха да хвърлят бутилки с вода и кутии от бира по служителите на реда. В резултат се стигна до конфликт сред силите на реда и част от хората.

Трима чиновници на Министерство на вътрешните работи са потърпевши. Един от тях е в по-тежко положение, защото е бил ударен с бутилка от протестиращ . Другите двама униформени чиновници са с по-леки пострадвания.

Между 10 и 20 са арестуваните протестиращи.

Протестни акции се организираха и в други градове.

Очаква се протестиращите да се съберат в поддръжка на президента още веднъж в понеделник.

Приемат ни в чакалнята на Еврозоната. Вижте по какъв начин звучи, стартира министър председателят Бойко Борисов брифинга си в Министерски съвет. Страната ни е утвърдена от финансовите министри на страните членки на Еврозоната.

Той призна обаче, че в това време не се радва, а му е погрешно, защото на тази дата и в този миг е " трябвало с нашия президент да сме дружно ". Именно с Румен Радев желал да показа, че сме при белите страни, а през целия ден се водели разногласия кой кого повече ненавижда.

Вместо митинг хората на открито трябвало да се прегръщат, да играят хоро, ръченица... с маски , както разясни Бойко Борисов. Боли ме от това, посочи той за войната сред управляващите. Защо, попита министър председателят и предизвести, че предстоят доста тежки времена . А аршинът за всички е идентичен, уверен е Борисов и настоя за единство. Ще дръпнем напред, в случай че сами не си вършим мръсотиите, съгласно него.
 Борисов не е благополучен, че с Радев не споделят ръченица за влизането ERM II
Борисов не е благополучен, че с Радев не споделят ръченица за влизането ERM II

Разделили сме се като футболни тимове

" Ще има избори, народът ще ни подреди отново . Бил съм и съпротива, бил съм и ръководещ ", акцентира Борисов и добави, че предстоят обаче такива времена, в които май е по-добре да си съпротива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР