Повече от 99% от жертвите на коронавирус болестта в Италия

...
Повече от 99% от жертвите на коронавирус болестта в Италия
Коментари Харесай

Италиански учени: 99% от починалите от коронавирус са...

Повече от 99% от жертвите на ковид заболяването в Италия са имали най-малко едно съпътстващо заболявание, оповестява Националният здравен орган, базирайки се на свое изследване. В последната седмица броят на смъртните случаи на Ботуша се е нараснал със 150%. Здравните органи не престават се борят с разпространяването на болестта. Правителството на премиера Джузепе Конте преценя дали да разшири националното блокиране на страната след началото на април, оповестява La Stampa, представена от Bloomberg.

В Италия има повече от 31 500 доказани случая на болестта. Новото изследване би могло да даде визия за какво смъртността на Италия при към 8% от всички инфектирани хора е по-висока, в сравнение с в други страни. Базираният в Рим институт е ревизирал медицински записи на към 18% от смъртните случаи на ковид в страната, като е открил, че единствено три жертви, или 0,8% от общо всички, нямат предходна патология.

Почти половината от жертвите страдат от най-малко три предишни болести, а към една четвърт са имали едно или две предходни положения. Повече от 75% са имали високо кръвно налягане, към 35% са имали диабет, а една трета са страдали от сърдечни болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР